Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Raumalle suunnitellaan kahta uutta yhtenäiskoulua

Raumalla suunnitellaan kahden uuden yhtenäiskoulun perustamista. Kahden yhtenäiskoulun ja kahden yläkoulun mallilla Rauma pystyisi luopumaan Lyseon peruskoulusta kokonaan.

 

Tämä linjaus nousee päällimmäiseksi yhtenäisen peruskoulun suunnittelutyöryhmän loppuraportista, jonka kaupunginhallitus lähetti valmistelun pohjaksi kasvatus- ja opetuslautakunnalle.

Yhtenäiskoulutyöryhmän esityksen mukaan yhtenäiskoulu tulisi perustaa ensin Normaalikouluun ja tämän jälkeen myös Nanun koulu laajennettaisiin yhtenäiskouluksi.

Normaalikouluun pitäisi rakentaa tilat kotitalouden, fysiikan ja kemian opetukseen sekä saneerata käsityöluokat. Nanun koulun liikuntasali tulisi laajentaa ja rakentaa lisää seitsemän perusluokkaa.

Näiden toimenpiteiden jälkeen molempiin kouluihin voitaisiin sijoittaa 120-140 yläluokkien oppilasta.

Loppuraportissa päädytään suosittelemaan kahden yhtenäiskoulun perustamista, koska yhtenäiskoulun perustaminen tulisi maksamaan kaupungille noin neljä miljoonaa euroa vähemmän, kuin Lyseon peruskorjaaminen.

Suunnitelmaa tukee myös oppilasennuste, jonka mukaan Rauman peruskoululaisille riittäisivät jatkossa Raumanmeren- ja Uotilanrinteen- sekä kahden yhtenäiskoulun tilat.

Tämä ratkaisu takaisi myös sen, että Rauman opettajakoulutuslaitoksen opiskelijat saisivat mahdollisuuden harjoitella sivuaineita laajemmin. Myös käsityön aineopettajien harjoittelu mahdollistuisi omassa koulussa. samalla ratkaisu takaisi opiskelijoille mahdollisuuden hankkia kaksoisopetuskelpoisuus, eli kelpoisuuden opettaa sekä ala- että yläluokilla.

Yhtenäiskoulu tarkoittaa sitä, että samoissa koulutiloissa toimivat kaikki peruskoulun opetusryhmät ensimmäisestä yhdeksänteen luokkaan asti.

Se, että Lyseon tilat jäisivät pois koulukäytöstä, tietäisi sitä, että kaupunki joutuisi etsimään uudet tilat myös kansalaisopistolle. Korvaaviksi kansalaispoiston tiloiksi raportissa esitetään Rauman lukion tiloja.

Jouko Veijonaho

 

10.3.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva