Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hätäistä hommaa

Kuva: Hätäistä hommaa

Eläkeikäkeskustelu on käynyt valtakunnassa kiivaana. Kahden johtavan hallituspuolueen kesken taitaa olla käynnissä jonkunmoinen köydenveto. Vanhasen yksinäinen ulostulo siitä kertoo.

Lienee laskenut, että kun nyt pahanlainen vastamäki on näkyvissä, niin sellaisessahan ne muutkin hiihtomiehet irtiottoa yrittävät. RKP peesaa perässä, vihreät yrittävät selviytyä pujottelusuksillaan perässähiihtäjinä mutta mitä tekee kokoomus?

Ehkäpä se tätä luettaessa tiedetään. Piru vielä Vanhasen nokkii, jos pelisilmä on pettänyt ja Katainenkin pistäytyy Rukan laduilla.

Tässä Rukan hiihtoladulla keksityksi väitetyssä eläkeikien korottamisasiassa on jo humoristisiakin piirteitä. Mikä siinä nyt niin kiiru oli, ettei asiaa voitu koko hallituksen keksimäksi säästää, tai edes perehtyä aikaisempiin säädöksiin? Etenkin, kun valtiovarainministeri, kok. puh.johtaja oli ulkomaiden puolella samaan aikaan.

Kun iso eläkeremontti tehtiin 1980-luvun puolivälin paikkeilla, sitä valmisteltiin komiteassa pitkään ja kansanedustajatkin pidettiin kaiken aikaa ajan tasalla. Tai pidettiin ainakin meidät demariedustajat.

Näin syntyivät yksilöllinen varhaiseläke, varhennettu eläke jne. Aikaa ja tupakkia siis kului. Nyt vastaava homma hutaistiin hallituksen riihessä parissa päivässä. Ettei vain riihenuunin peltejä ollut laitettu liian aikaisin kiinni!

Tuntemattoman sotilaan Koskelan sanoin ”Kiiru on pidettävä ajallansa, mutta hätäillen tekemällä ei tule kuin k-päitä lapsia.” Koskelaa pidetään edelleenkin mallikelpoisena johtajana.

Kokoomus on yrittänyt näytellä palkansaajan ylintä ystävää.

Nyt on tullut aika lunastaa lupaukset. Kelpaako sille kepun salassa hyväksyttäväksi yrittämä eläkekikka – maanviljelijöiden luopumiseläkeikä saisi pysyä entisellään eli 56 vuodessa.

Entä mitä sanotaan Akavassa, jossa ymmärrystä ja ääniä vaaleissa on osoitettu paljon nimenomaan kokoomukselle. Entä mitä sanovat kokoomuksen höynäyttämät sairaanhoitajat ja hoivaväki?

Tässä eläkeiän nostopuuhassa hallitus on meitä puhutellut mairealla Jaakobin äänellä mutta Eesaun karvaiset kädet ovat kyllä hapuilleet väsyneen palkansaajan kurkkua.

Puolustusministeri Häkämiehen ajatukset näkyvät liikkuvan ja viihtyvän naisväen puolella. Onhan hän esittänyt ajatuksen, että kutsunnat ulotetaan koskemaan myös naisia. Ja sanonut saman tien, ettei niihin tietenkään naisten ole pakko tulla. Kovasti ovat heppoiset ajatukset ministerillä, jolle kuuluvat myös valtionyritykset. Luulisi niissä olevan pohtimista riittävästi.

Se toinen Häkämies, ministerinäkin ja kansliapäällikkönä kokeillut vanhempi veli, oli aikanaan suhteessa hameväkeen paljon krouvimpi, kuten käräjäpöytäkirjat kertovat.

Tämä Häkämies on hakenut kunnanjohtajan virkaa Hämeenkyröstä. Jos hän sen saa, saavat Pirkanmaan kokoomuskansanedustajat vaarallisen kilpailijan vaalipiiriinsä. Oletan nimittäin, ettei aikanaan pääkaupungin iltarientoihin perusteellisesti perehtynyt mies kovin paljoa Hämeenkyrön iltaelämästä irti taida saada.

Kun nyt kansanedustajiin asti päästiin, niin jatketaan vielä vähän.

Heidän eläke-etuihinsa tultaneen puuttumaan ja pitääkin puuttua, jos muihinkin puututaan. Saapa nähdä, miten suhtaudutaan kansanedustajain sairauslomiin.

Kun tavallinen palkansaaja joutuu sairaslomalle, lienee syynä yleensä se, että ei kerta kaikkiaan pysty sillä hetkellä työtään tekemään. Se lienee perusteena kansanedustajankin sairauslomalle.

Siksipä ihmeteltäköön sitä, että kansanedustaja saa sairauslomansakin ajan verotonta kulukorvausta sisämaan tasolla 1800 euroa kuukaudessa. Eräskin pirkanmaalainen edustaja on tällaisesta edusta nauttinut jo kuukausitolkulla, niin nautti perssuomalaisten Tony Halmekin ja muutkin samassa tilanteessa olleet.

Vaan ei nauti tavallinen sairasteleva palkansaaja. Muuttuneeko systeemi?  
     
Perssuomalaisten edeltäjä SMP suhtautui myös nuivasti maahanmuuttajiin, silloin pakolaisiksi sanottuihin. Niitähän he etupäässä olivatkin.

Puoluetta johti silloin Iisalmen rovasti, kansanedustaja Heikki Riihijärvi, eduskuntaryhmään kuului myös Sulo ”Suti” Aittoniemi. Taisinpa tuolloin kirjoittaa tässä lehdessä, että SMP:ssa hommat on jaettu niin, että Aittoniemi tyyrää pakolaista ja Riihijärvi paholaista.

Timo Roos

10.3.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva