Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ensimmäinen sote-palaveri Ulvilan ja Porin välillä jo tänään

Vuoden kestäneiden dramaattisten ja vaiherikkaiden Nauhakaupunki-taisteluiden jälkeen Ulvilassa lähdetään nyt jatkamaan keskeytyneitä sote-neuvotteluja Porin kanssa.

 

Porin apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksonen kertoo, että Ulvilan virkamiesjohdon taholta otettiin häneen yhteyttä heti tiistaiaamuna. Ensimmäinen palaveri pidetään tänään torstaina.
- Ensimmäisessä tapaamisessa arvioimme tilannetta. Jos Ulvilasta tulee viesti, että he ovat kiinnostuneita lähtemään mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueeseen, niin neuvottelut käynnistetään uudelleen. Tällä hetkellä meillä Porissa on virallisena tietona se, että Ulvila on irtisanoutunut sote-yhteistyöneuvotteluista.
Laaksosen mukaan on tärkeää ja suotavaakin, että Ulvila olisi osa sote-yhteistyön kuviota. Alunperin koko hankkeen valmistelu käynnistyi Ulvilan kaupungin tekemän aloitteen pohjalta. Myöhemmin Ulvila irtisanoutui neuvotteluista Nauhakaupunki-kuvion takia.
Sote-yhteistyön valmistelu kuitenkin jatkui muiden kuntien osalta ja puitesopimus on nyt valmiina.
- Uusissa neuvotteluissa käydään nyt sitten läpi Ulvilan palvelurakennetta ja arvioidaan yhdessä, mikä malli heille sopisi parhaiten, Laaksonen kiteyttää.
Sopimus sote-yhteistoiminta-alueen muodostamisesta on edennyt muissa mukana olevissa kunnissa tähän saakka yksimielisesti. Kaikkien kuntien hallitukset ovat sopimuksen hyväksyneet ja Noormarkussa se on saanut jo valtuustonkin sinetin. Porin valtuusto käsittelee sote-yhteistyötä 23. maaliskuuta ja lyö omalta osaltaan asian lukkoon.
- Ulvilan tiimoilta asiaan joudutaan varmaan palaamaan vielä Porinkin valtuustossa myöhemmin, Laaksonen pohtii.
Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen muodostavat Pori, Noormarkku, Pomarkku, Luvia, Merikarvia ja mahdollisesti myös Ulvila. Toiminta käynnistyy 2010 alussa.
Sopimuksen mukaisesti Pori tuottaa yhteistoiminta-alueen perusterveydenhuollon sekä sosiaali- ja perhetyön palvelut kattavasti koko alueella. Kuntien ja Luoteis-Satakunnan kansanterveystyön kuntayhtymän henkilöstö siirtyy Porin palvelukseen.
Sopimuksessa todetaan muun muassa, että kuntien lähipalvelut tuotetaan sopimuskunnissa, palveluita ei keskitetä Poriin. Jokainen kunta maksaa oman väestönsä palveluista aiheutuvat kustannukset käytön mukaan.

Maarit Kautto

 

5.3.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva