Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Samuli Jokinen:Kaupunginhallituksen luottamus voidaan mittauttaa

Kuva: Samuli Jokinen:Kaupunginhallituksen luottamus voidaan mittauttaa

Ulvilan sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Samuli Jokinen on pari päivää Nauhakaupungin kaatumisen jälkeen vakuuttunut siitä, että demokratia voitti.

Kuva: Samuli Jokisen mukaan valtuusto tulee käyttämään sille annettua valtaa, jos Ulvilan kaupunginhallitus asettuu sen yläpuolelle.

- Se, että kuntaliitoksesta irtaantuminen tuotiin väkisin uuteen valtuustoon kaupunginhallituksen yli, oli oikein. Syksyn vaalit käytiin Ulvilassa suuntautumisen perusteella. Lisäksi oli vielä mielipidekyselyn tulos, joka umpikieroista kysymyksistä huolimatta näytti selvästi, että enemmistö ulvilalaisista valitsisi itsenäisen Ulvilan ja sote-yhteistyön Porin kanssa.
Jokinen kuvailee mennyttä vuotta ampumahiihdon termein.
- Meillä oli Ulvilassa vuoden sakkokierros. Vihdoin on aika sanoa, että tuli seis ja tauluja paikkaamaan. Olemme ampuneet toinen toisiamme sanan säilällä, mutta nyt on jälleen syytä lähteä hoitamaan Ulvilan asioita rehdisti kohti tulevaisuutta.
Jokisen mielestä Ulvilan valtuuston ”soteväki”, joka löysi toisensa yli puoluerajojen, vie jatkossa Ulvilaa eteenpäin.
- Jos ”nauhaväki” ei tätä ymmärrä, on syytä mittauttaa kaupunginhallituksen nauttima luottamus ja laittaa pakka uusiksi. Valtuusto on kunnallispolitiikassa ylin päättävä elin ja se käytti nyt Ulvilassa valtaa, joka sille on annettu.
- Tätä valtaa valtuusto tulee käyttämään jatkossakin, jos hallitus asettuu sen yläpuolelle, Jokinen painottaa.

Kiireellistä nauhakäsittelyä ja liitossopimuksen irtisanomista maanantaina Ulvilan valtuustossa esittänyt Matti Lankiniemi (vihr) sanoo saaneensa kuntalaisilta yksinomaan positiivista ja kannustavaa palautetta yli puoluerajojen.
- Tuntuu siltä, että kaikki osapuolet halusivat jo päätöksen tälle näytelmälle. Tuntuu myös siltä, että kaikki odottivat tämän suuntaista päätöstä. Yllätys se ei varmaankaan ollut kuin muutamille.
Lankiniemikin toivoo, että tapahtumien vatvominen ja venkoilu loppuisi tähän.
- Olemme moneen kertaan tarkistaneet, että valtuuston kokouksessa ei tehty mitään laitonta. Toivoisin, että kapunginhallituskaan ei enää ryhtyisi lyömään kapuloita rattaisiin.
- Nyt on aika lähteä viemään sote-yhteistyöneuvotteluja hyvässä hengessä eteenpäin. Olen tutustunut tarkaan sote-puitesopimukseen ja verrannut sitä myös Nauhakaupungin kuntaliitossopimukseen.
- Olen sitä mieltä, että sote-sopimus on mukana olevien pienten kuntien kannalta erinomainen. Miksi se ei voisi olla sitä myös Ulvilan osalta?
- En jaksa uskoa, että tilaaja-tuottaja -malli on sen huonompi tai kalliimpi kuin nykyinen järjestelmä. Eihän se olisi lain hengen mukaistakaan. Kunnassa pitää vain olla asiantuntemusta, jotta oikeita palveluita osataan tilata oikeisiin tarkoituksiin.
- Toivoisin, että Ulvilan puolelta sote-neuvotteluihin ei osallistuisi enää niitä henkilöitä, joilla on selkeitä antipatioita aihetta kohtaan. Nyt tarvitaan rakentavaa asennetta, Lankiniemi pohtii.

Maarit Kautto

 

5.3.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva