Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin kh: Yhteinen kampus ei ajankohtainen

Satakunnan ammattikorkeakoulun yhtiöittämisen valmistelu eteni Porin kaupunginhallituksessa maanantaina. Sen sijaan yliopistokeskuksen toimintojen siirtäminen puuvillatehtaalta Vähärauman Tiedepuistoon, eli yhden kampuksen malliin siirtyminen, ei ole Porin kaupunginhallituksen mielestä ajankohtaista.

 

SAMKin yhtiöittämistä käsitellään selvitysmies Markku Linnan ehdotusten pohjalta. SAMKin ylläpitäjäksi aiotaan perustaa osakeyhtiö, jonka keskeisiksi omistajiksi tulevat Porin, Rauman ja Kankaanpään kaupungit. Lisäksi osakkuutta tarjotaan yliopistokeskuksen kuudelle emoyliopistolle.
Kaupunginhallitus käynnisti selvitystyön edellyttäen, että siinä selvitetään myös muiden kuntien halukkuus lähteä mukaan osakkaiksi yhtiöön.
Kaupunginhallitus asetti selvitystyötä varten työryhmän ja nimesi sen puheenjohtajaksi koulutusjohtaja Seppo Laakkosen. Business controller Esa Lunnevuori nimettiin jäseneksi. Huittinen, Rauma ja Kankaanpää sekä SAMK ja yliopistokeskus saavat nimetä edustajansa, kukin yhden.
Lisäksi kaupunginhallitus asetti selvitystyötä varten johtoryhmän, jonka puheenjohtajaksi tulee Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja jäseniksi kutsutaan kaupunginjohtajat Arno Miettinen Raumalta, Jyrki Peltomaa Huittisista ja Paavo Karttunen Kankaanpäästä. Samoin johtoryhmään kutsutaan yliopistokeskuksen johtaja Harri Peltomaa, SAMKin rehtori Seppo Pynnä ja maakuntajohtaja Pertti Rajala.
Selvitystyön ohjausryhmään nimetään kuusi Porin edustajaa. Huittinen, Kankaanpää ja Rauma saavat kukin nimetä viisi edustajaa. Lisäksi ohjausryhmään tulevat muiden yhteistyötahojen, kuten palkansaajien, elinkeinoelämän, henkilöstön ja opiskelijajärjestöjen edustajat.
Heli Kokko
 

3.3.2009 10:12

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva