Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Puoluesihteeri Korhonen: SDP tukee palkansaajajärjestöjä eläkeasiassa

Puoluesihteeri Ari Korhosen mukaan vaikeiden taloudellisten aikojen tullessa Suomi tarvitsee palkansaajajärjestöjä. Ammattiliitot ovat aina olleet Suomessa keskeinen osa pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Kolmikantayhteistyöllä Suomi on pidetty maana, jossa on yhtä aikaa korkea sosiaaliturva, hyvät palvelut ja korkea työllisyys.

 

Hallituksen päätös eläkeiän pidentämisestä muuttaa työelämän pelisääntöjä yksipuolisesti. Siksi SDP:n on palkansaajapuolueena tärkeätä tukea palkansaajajärjestöjen tavoitteita eläkeasiassa. Korhonen puhui  lauantaina Porissa Satakunnan demarien Suunta-seminaarissa.
Korhosen mukaan pääministeri Vanhasen porvarihallitus on yksipuolisella ratkaisullaan vaarantanut historiallisen kolmikantayhteistyön. 
Hallitus panee työntekijät maksamaan yltiöpäiset veronalennukset ja lamavelan. Hallituksen ratkaisu synnyttää todennäköisesti pahan juovan suomalaiseen sopimiskulttuuriin, arvioi Korhonen.
- Nyt on tärkeää, että mahdollisimman moni palkansaaja liittyy ammattiliittoihin, niin työntekijät, toimihenkilöt kuin akateemisetkin.
- Yksityiset työttömyyskassat eivät aja työntekijän etua kun porvarihallitus muuttaa työelämän pelisääntöjä. Suomalaiseen työelämään saatetaan nyt talouden varjolla kohdistaa niin rajuja leikkauksia, että palkansaajien on aktivoiduttava. Liittojen voima syntyy niihin kuluvista ihmisistä.
- Kolmikannan romuttaminen on osa niiden ratkaisujen sarjaa, joilla hyvinvointiyhteiskuntaa talutetaan saattohoitoon. Kuntapalvelujen rahoituspohja on vaihtunut veronalennuksiksi  ja nyt alkoi työelämän pelisääntöjen yksipuolinen uudelleenkirjoitus.

Ulla Turkki 

3.3.2009 10:12

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva