Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uusi Satakunnan ammattiopisto aloittaa ensi vuoden alussa

Kuva: Uusi Satakunnan ammattiopisto aloittaa ensi vuoden alussa

Kokemäenjokilaakson koulutuskuntayhtymä ja Pohjois-Satakunnan koulutuskuntayhtymä fuusioituvat vuoden 2010 alusta alkaen. Uuden Satakunnan koulutuskuntayhtymän perussopimus allekirjoitettiin maanantaina Ulvilassa.

Kuva: Satakunnan koulutuskuntayhtymän perussopimuksen allekirjoittivat eilen muun muassa Kankaanpään kaupunginjohtaja Paavo Karttunen ja kaupunginsihteeri Mika Hatanpää.

Satakunnan koulutuskuntayhtymä ylläpitää Satakunnan ammattiopistoa. Yhtymässä on yhteensä 17 jäsenkuntaa ja se kattaa peräti 75 prosenttia maakunnasta. Asukaspohja tällä alueella on noin 100 000.
Uuden koulutuskuntayhtymän jäsenkunnat ovat Eura, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kihniö, Kokemäki, Köyliö, Lavia, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen, Säkylä ja Ulvila. Yhtymän kotipaikka on Kokemäki.
Kokemäenjokilaakson koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio luonnehtii toisen asteen koulutusvoimavaransa yhdistäviä kuntia maaseutumaiseksi Satakunnaksi. Isokallion mukaan nyt syntyy tasa-arvoinen koulutusalue, jonka koulutuksenjärjestäjien kesken ei ole isoja eroja.
Kankaanpään kaupunginjohtaja Paavo Karttunen totesi, että Satakunnan ammattiopiston syntyä siivitti halu pitää ammatillisen koulutuksen kehittämisen suunnittelu- ja päätösvalta mahdollisimman pitkään alueen omissa käsissä.
- Uhkana nähtiin koulutuksen ja siihen kuuluvan kehittämistoiminnan keskittyminen muun muassa maakuntakeskuksiin.
- Kokemäenjokilaakson ja Pohjois-Satakunnan yhtymien ja omistajakuntien kesken vallitsee yhteinen näkemys keskiasteen koulutuksen merkityksestä ja strategiasta. Sisällöllisesti koulutustarjonnat täydentävät toisiaan ja omistajien elinkeinopoliittiset tulevaisuudennäkymät ovat samansuuntaiset, Karttunen kiteytti.
Kokemäen kaupunginjohtaja Martti Jalkanen painotti perussopimuksen allekirjoitustilaisuudessa, että Satakunnan koulutuskuntayhtymä ei ole mikään välivaihe.
- Satakuntaan on nyt muodostunut kaksi selkeää yksikköä, toinen on Satakunnan koulutuskuntayhtymä ja toinen on Länsirannikon Koulutus Oy.
- Koulutuskuntayhtymään on jo tullut tiedusteluja, voiko aluetta laajentaa. Minkäänlaisia neuvotteluja ei nyt kuitenkaan ole vireillä, Jalkanen summasi.
Fuusioituminen tuo uudelle koulutuskuntayhtymälle kaikkiaan 0,7 miljoonan euron porkkanarahan. Kokemäenjokilaakson koulutuskuntayhtymän osuus on 0,5 miljoonaa euroa ja Pohjois-Satakunnan koulutuskuntayhtymän 0,2 miljoonaa euroa. Elvytyspaketista voidaan myös toivoa koulutuksen lisäpaikkoja, joita tähän mennessä on alueelle saatu jo 70.
 
Satakunnan ammattiopisto tarjoaa koulutusta Harjavallassa, Kankaanpäässä, Kokemäellä, Nakkilassa ja Ulvilassa. Aikuiskoulutuksen yksiköt sijaitsevat Huittisissa ja Kankaanpäässä.
Fuusioitumisen myötä yksikköjen nimet muuttuvat, esimerkiksi Harjavallan sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksesta tulee Satakunnan ammattiopisto, Harjavallan yksikkö.
Koulutuksen kehittämisen painopistealueita tulevat olemaan aikuiskoulutus, sosiaali- ja terveysalan koulutus ja maahanmuuttajien kotouttava koulutus.
Matti Isokallion mukaan opiskelijat huomaavat voimavarojen yhdistymisen muun muassa siten, että koulutuksen laatu paranee entisestään ja valinnanmahdollisuudet lisääntyvät.
Koulutuksen järjestämisluvan laajentuessa esimerkiksi liiketalouden koulutusta voidaan viedä Kankaanpäästä muihinkin kuntiin. Jo nyt on suunniteltu, että lähihoitajakoulutusta viedään Harjavallasta Kankaanpäähän.
- Kankaanpäässä aloitetaan kokeiluna uusi kotitalous- ja kuluttajapalvelujen perustutkinto, josta voi valmistua kotitalousyrittäjäksi.
- Uutta on myös tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, josta valmistuu ICT-asentajaksi. Tämä koulutus tulee Kankaanpäähän ja Ulvilaan, Pohjois-Satakunnan koulutuskuntayhtymän johtaja Hannu Mansikkakorpi kertoo.

Maarit Kautto

3.3.2009 10:12

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva