Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ulvila irtaantuu nauhakaupungista

Ulvila irtaantuu nauhakaupungista äänin 20-15. Uusi valtuusto otti asian maanantai-iltana kiireellisenä käsittelyyn äänestyksen jälkeen.
Valtuuston kokouksesta ei puuttunut näytelmää ja kiemuroita tälläkään kertaa. Kaikkiaan suoritettiin kolme äänestystä ja pidettiin lukuisia puheenvuoroja.

 

Ensin valtuusto äänesti siitä, otetaanko nauhakaupunkiasia kiireellisenä käsittelyyn vai ei. Matti Lankiniemi (vihr) esitti kiireellistä käsittelyä Janne Eräpuron (sd) kannattamana. Kiireellistä käsittelyä kannatti 20 valtuutettua ja vastusti 15.
Tämän jälkeen äänestettiin asian pöydälle panosta, jota Sirkka Saari (kok) esitti Matti Koskelan (kesk) kannattamana.Saaren mielestä uudet valtuutetut olisivat tarvinneet infotilaisuuden ennen päätöksentekoa, koska heillä ei ole riittävästi tietoa vaihtoehdoista. Asian käsittelyä päätettiin kuitenkin jatkaa jälleen äänin 20-15.
Äänestysten välillä kuultiin lukuisia puheenvuoroja. Nauhakaupungin kannattajat vetosivat muun muassa siihen, että sote-yhteistyö Porin kanssa tietää väistämätöntä kuntaliitosta Poriin muutaman vuoden sisällä. 
Lopulta äänestettiin siitä, että Ulvila irtisanoo yhdistymissopimuksen ja ilmoittaa valtioneuvostolle irtaantuvansa kuntaliitoksesta. Esityksen tästä teki Matti Lankiniemi Janne Eräpuron kannattamana. Nauhasta irtaantumisen kannalla oli 20 valtuutettua ja sitä vastaan 15.
Kiireellistä nauhakäsittelyä ja liitossopimuksen irtisanomista kannattivat Pekka Leino (kesk), Hanna Anttila (kesk), Janne Eräpuro (sd), Hannu Haapanen (sd), Petri Kiippa (kd), Mikko Heinimäki (kesk), Samuli Jokinen (sd), Leena Jokinen-Anttila (sd), Minna Juusela (kok), Tero Järvelä (ps), Anni Kulmala (sd), Pertti Kurppa (sd), Matti Lankiniemi (vihr), Anne Mäntylä (sd), Risto Nevalainen (vihr) Johanna Salomäki (sd), Juha Tehno (kesk), Pentti Tuomola (kesk), Ari Lehtonen (sd) ja Seppo Virtanen (sd).
Nauhakaupungissa pysymisen kannalla olivat Tiina Ahonen (kesk), Anne Holmlund (kok), Tapani Kankaanpää (kok), Markku Kirra (kok), Heikki Santa-Nokki (kesk), Matti Koskela (kesk), Jussi Leppänen (vas), Antti Paala (kok), Matti Rope (kok), Ari Ruoho (kok), Sirkka Saari (kok), Raija Hilsberg (vas), Pekka Tuori (vas), Kimmo Vepsä (kok) ja Anne Taavela (vas). Nämä 15 valtuutettua jättivät myös valtuuston päätöksestä eriävän mielipiteensä.


Ulvilan sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Samuli Jokinen oli pitkän kokouksen jälkeen helpottunut.
- Olo on huojentunut. Nyt nukun ensi yönä hyvin, mutta ensin otan kotona lasillisen helmeilevää.
- Taival oli pitkä, mutta lopulta se meni niin kuin pitikin ja äänestyspäätös oli selkeä. Ulvila voi olla jälleen mukana sote-neuvotteluissa Porin kanssa.
- Sote-sopimusneuvotteluihin ei varmasti enää kulu aikaa, koska paperit ovat jo valmiina. Ulvilan virkamiehet ovat koko ajan olleet mukana valmisteluissa.
- Tämän päiväinen päätös oli hyvä ratkaisu ulvilalaisten palvelujen kannalta. Nyt esimerkiksi kullaalaiset saavat pitää terveyspisteensä, Jokinen kommentoi hymyillen.
Harjavallan kaupunginjohtaja Jaana Karrimaa seurasi paikan päällä Ulvilan valtuuston kokousta ja oli sen jälkeen pettynyt. Karrimaan mukaan B-vaihtoehtoa ei ole valmiina.
-Suunnitelma B:tä ei todellakaan ole. Olemme valmistelleet neljän kunnan kuntaliitosta hyvässä yhteisymmärryksessä ja luottamuksella.
- En osaa nyt ottaa kantaa siihen, mitä tämän jälkeen tapahtuu. Mietimme ja tutkimme asiaa kolmen kunnan edustajien kanssa. Ensimmäisen valmistelutoimikunnan kokouksen nyt ainakin pidämme 11. maaliskuuta ja päätämme siellä, keskeytetäänkö prosessi vai mitä tehdään.
Karrimaa totesi myös, että Ulvila sulki nyt kuntaliitoksen ovet ja avasi Porille ja muille sote-kunnille mahdollisuudet sanella sote-yhteistyön sävelet.
Maarit Kautto

 

3.3.2009 10:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva