Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Palkansaajajärjestöt paheksuvat eläkeiän nostoa

Palkansaajajärjestöt tyrmistyivät hallituksen päätöksestä nostaa eläkeiän alarajaa 63 vuodesta 65 vuoteen.
- Hallitus työntää kätensä syvälle eläkeikää lähestyvien palkansaajien taskuihin. Tällaista kaappausta SAK ei voi hyväksyä, ärähti johtaja Pertti Parmanne SAK:sta.

 

STTK pitää eläkeiän nostamista hätiköitynä päätöksenä. Järjestön pääsihteeri Leila Kostiainen huomauttaa, että keskimääräinen eläkkeelle siirtymisen ikä on ollut muutenkin nousussa.

Työurien pidentämisen esteenä on hänen mukaansa työssä viihtymättömyys. Eläkeiän nostamista ilman työelämän laadun parantamista Kostiainen pitää "ongelmallisena".

Akavan johtaja Markku Lemmetty korostaa, että eläkepolitiikka on pitkäjänteistä toimintaa. Uutta eläkepolitiikka ei hänen mukaansa rakenneta kahdessa päivässä hallituksen politiikkariihessä.

Lemmetty edellyttää, että asian jatkovalmistelu tehdään työmarkkinajärjestöjen voimin.

Vasemmisto-opposition mielestä eläkeiän nostolla hallitus maksattaa verokevennysten laskun palkansaajilla. Puheenjohtajat Jutta Urpilainen SDP:stä ja Martti Korhonen esittivät paheksuntansa YLEn AamuTV:ssä.

- Palkansaajien kannalta hallituksen eläkepäätös on todella kylmää kyytiä. Ikääntyneet työntekijät pannaan maksamaan hallituksen tekemiä veronkevennyksiä, sanoi Urpilainen.

Korhosen mukaan hallitus harrasti sanelupolitiikka ja pyyhki eläkepäätöksellään pöytää kolmikannalla. Hän muistutti, että käytännössä eläkeikä laskee parhaillaan. Syyksi hän näkee, että työssä ei ole hyvä olla.

Kuntaliitto kehui hallituksen puolivälin politiikkariihen päätöksiä hyviksi. Hallituksen linjaukset työurien pidentämisestä tukevat Kuntaliiton mukaan kuntien työvoimatarpeita.

Yhteisöverotuottojen jako-osuuden muuttamista kuntien hyväksi Kuntaliitto tervehtii tyydytyksellä. Lupaavana Kuntaliitto pitää hallituksen aikomusta selvittää mahdollisuuksia lisätä kuntien valtionosuuksia.

UP/Kari Leppänen

26.2.2009 08:46

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva