Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kuntaliitos esillä Ulvilassa – nauhakaupungin puoltajat marssivat ulos

Ulvilan kuntaliitosvääntö sai taas uuden käänteen valtuuston maanantaisessa kokouksessa. Nauhakaupungin vastustajat esittivät kuntaliitoksen ottamista uudelleen käsittelyyn, mutta loppujen lopuksi nauhakaupungin puoltajat marssivat kokoussalista ulos, ja puheenjohtaja totesi, että kokous keskeytetään ja sitä jatketaan keskiviikkona.

 

Nauhakaupungin vastustajat yrittivät tuoda ohi listan käsiteltäväksi 16 valtuutetun tekemää esitystä, jonka mukaan joulukuussa hyväksytty Ulvilan, Nakkilan, Harjavallan ja Kokemäen kuntaliitos pitäisi ottaa uudestaan – nyt uuden – valtuuston päätettäväksi.

Matti Lankiniemen (vihr.) tekemästä ja Janne Eräpuron (sd) kannattamasta esityksestä alkoi kinastelu siitä, pitääkö valtuuston päättää asiasta yksimielisesti vai riittääkö yksinkertainen enemmistö.

Sirkka Saari (kok) esitti ja Matti Saarinen (vas) kannatti, ettei esitystä oteta käsittelyyn, koska sen  ottamista käsittelyyn ei kannateta yksimielisesti.

Kunnallislain mukaan valtuusto voi ottaa kiireellisenä asian käsiteltäväkseen ohi kunnallishallituksen, mutta jos asiaa ei ole valmisteltu, päätös asian ottamisesta käsiteltäväksi on tehtävä yksimielisesti.

Kun valtuuston puheenjohtaja Pekka Leino (kesk) tulkitsi, että asiaa on valmisteltu riittävästi ja se voidaan ottaa yksinkertaisella ääntenenemmistöllä käsittelyyn, nauhakaupungin puoltajat marssivat kokoussalista ulos.

Saliin jäi yhdeksäntoista valtuutettua, ja lisäksi yleisölehteriltä valtuutettujen joukkoon tuli kaksi varavaltuutettua: Sisko Pakarinen (sd) ja Joonas Molkkari (kok). Pakarinen on demareista kokoomuksen ryhmään loikanneen Ari Ruohon varajäsen.

Puheenjohtaja järjesti vielä äänestyksen Lankiniemen tekemästä esityksestä, ja kaikki paikalla olleet 21 valtuutettua puolsivat kuntaliitosasian ottamista uudelleen käsiteltäväksi.

Päätöksen jälkeen puheenjohtaja kuitenkin totesi, että kokous ei ole päätösvaltainen ja että kokous keskeytetään ja sitä jatketaan keskiviikkona kello 18.

Saliin jäivät Leena Jokinen-Anttila (sd), Ari Lehtonen (sd), Anne Mäntylä (sd), Matti Lankiniemi (vihr), Pentti Tuomola (kesk), Risto Nevalainen (vihr), Johanna Salomäki (sd), Pentti Kurppa (sd), Janne Eräpuro (sd), Hannu Haapanen (sd), Anni Kulmala (sd), Seppo Virtanen (sd), Hanna Anttila (kesk), Juha Tenho (kesk), Minna Juusela (kok), Joona Molkkari (kok), Sisko Pakarinen (sd), Tero Järvelä (ps), Samuli Jokinen (sd), Mikko Heinimäki (sd) ja Pekka Leino (kesk).

Heli Kokko

24.2.2009 08:59

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva