Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Naisia ja naisista

Kuva: Naisia ja naisista

Rasismikeskustelussa niin eduskunnassa kuin sen ulkopuolellakaan ei puheenjohtaja Soinilta ole kovistelemallakaan saatu rehellisen makuista selitystä, onko hänen joukoissaan rasisteja ja jos on, niin miksi.

Soinin puolueen jäseneksi ei ole helppo päästä, syyni on tarkka. Siksipä puoluejohtaja ei uskottavasti voi vetäytyä vastuusta, kun perssuomalaisista joku näkyvällä paikalla oleva päästelee kokoomuslaisten sammakoiden kokoisia möläyksiä.

Merkillistä vastuun kantoa nähtiin eduskunnassakin ulkomaalaislain käsittelyssä. Perssuomalaisten edustaja valiokunnassa istui tuppisuuna puuttumatta valiokunnan lausunnon sisältöön. Kuitenkin puolue sitten esitti lakiehdotusten hylkäämistä!

Perssuomalaisten käsissä sinänsä hyvä ajatus auttaa pakolaisia heidän omassa kotimaassaan saadaan näyttämään merkilliseltä.
Jos nimittäin apua aiotaan antaa sinne lähtömaahan, niin sitä varten pitää täällä budjettiin saada määrärahat. Ja kuitenkin kehitysapuun tarkoitettuja määrärahoja perssuomalaiset ovat olleet jatkuvasti vähentämässä ellei peräti poistamassa.

Niin että ei näistä tämmösistä pirukaan ottaisi selvää. Mutta Suomen kansa kyllä osaa ottaa. Puolet on sitä mieltä, että perssuomalaisten oppositiopolitiikka on ollut oikein hyvää. Ja samaan aikaan liki puolet tunnustaa, että ei tiedä mitään perssuomalaisten harrastamasta oppositiopolitiikasta! Näin siis kertovat gallupit.

Ja ikään kuin pisteeksi kaiken perään perssuomalaisten puheet vanhojen puolueiden synneistä.

Mitä se puhe vanhoista puolueista on? Tasan viisikymmentä vuotta sitten perusti Veikko Vennamo itselleen Pientalonpoikain puolueen, joka sitten muuttui Suomen maaseudun puolueeksi, joka sitten harakirin tehtyään muuttui Perussuomalaisiksi.
Nimeä siis on vaihdettu, mutta aina samalle tontille ja entisille perustuksille on uusikin puolue rakennettu.

Demarinaisia on aina mukava ja tarpeenkin kehua kuten juuri nyt. Kerronpa miksi.

Täällä oli juuri piirin demarinaisten seminaari, jossa meidänkin huushollista oli edustus. Vaimo sanoi olevansa oikein ylpeä, kun alustajista ensin Tarja (Filatov) pudotteli numerot ja taulukot ja sitten Maria (Guzenina-Richardson) antoi syvän aatteellisen sisällön ja sanoman niille ja niistä.

Wanhojen Tovereiden vieraaksikin Maria kerkisi ja kyllähän me mielellämme nuoresta suusta puhetta vanhasta aatteesta mielellämme kuuntelimme.

Hienosti kuvasi puhuja myös, miksi puolueemme periaateohjelmaa ja etenkin sen syvintä sisältöä ei näissäkään gallup-tunnelmissa pidä mennä muuttamaan.

Muutettava on tapoja tuoda ajatuksemme julkisuuteen ja tehdä ne ymmärrettäviksi. Maria sanoi myös, että vaikka kirkostaeroaminen vain lisääntyy, ei kirkkokaan sen takia oppejaan muuta, vaan pohtii tapoja millä tehdä ne tavallisille ihmisille tutuiksi.

Viisaasti sanottu, sanoimme me ja nyökyttelimme tutisevia päitämme siinä hengessä, että vielä tästä noustaan.

Tämmösiä tuli mieleen myös perjantain UA:aa lukiessani. Siinä kaksi politiikassa vielä pitkälle pääsevää määrätietoista nuorta naista Krista Kiuru Porista ja Kristiina Salonen Raumalta kertoivat ajatuksistaan ja meiningeistään.

Ja näyttämisen paikka näyttävällä paikalla on kummallekin suotu. Krista on Porin kaupunginvaltuuston puh.johtaja ja Kristiina Rauman kaupunginhallituksessa samassa tehtävässä. Onnea ja menestystä valitsemallanne kivisellä tiellä.

Tuttu pariskunta kysyi juuri samaa kuin muutama muukin minulta, että missä ovat sdp:n kyvykkäät nuoret miehet, kun heitä ei juuri julkisuudessa ainakaan myönteisessä mielessä näy.

Niin, missä ovat? Saman tien on esimerkkeinä tarjottu puolueen johtopaikoilta kolmea asiansa osaavaa ja reipasta naista – jo mainittu Maria G-R., Filatovin Tarja ja Viitasen Pia.

Puheenjohtajaamme ei tuo tuttu pariskunta mukaan kelpuuttanut. Tämä kun on pysytellyt enempi julkisuudesta poissa ja yhteydenottoihinkin lienee laiskasti vastaillut. Onneksi on näitä naisia!  

Kansakoulujen oppilasasuntoloiden seinillä oli aikanaan ohjesääntö, jossa oli mm. että ”Asuntolan oppilailla on lupa teetättää vapaa-aikanaan pientä pesua ja paikkausta.”

Ettei vain hallituksemme harjoittaisikin juuri tällaista elvytystä. Siis pientä pesua ja paikkausta. Anteeksi vaan.

Timo Roos

24.2.2009 08:24

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva