Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ammattikorkean yhtiöittämisessä aikalisä

Kuva: Ammattikorkean yhtiöittämisessä aikalisä

Porin kaupunginhallitus otti maanantaina Satakunnan ammattikorkeakoulun yhtiöttämisessä parin viikon aikalisän. Ehdotettu yliopistokeskuksen ja SAMKin Porin yksikön yhteinen kampus Vähäraumalle tuskin toteutuu. Yliopisto-opetus halutaan pitää Porin vanhalla puuvillatehtaalla.

Satakunnan ammattikorkeakoulun muutosten suunnittelu käynnistyi pikatahtiin selvitysmies Markku Linnan esitysten pohjalta maanantaina. Porin ja Huittisten kaupunkien yhdessä suunnittelema selvitys Huittisten yksikön muuttamisesta aikuis- ja täydennyskoulutuksen keskukseksi aloitettiin. Sen sijaan SAMK:n yhtiöittämistä koskevassa selvityksessä otettiin parin viikon aikalisä.

Selvitysmies Markku Linna esitti pari viikkoa sitten, että Satakunnan ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusta vähennetään lopettamalla tutkintoon johtava koulutus Huittisissa.

Nyt Pori SAMK:n isäntäkuntana sekä Huittinen ovat ripeästi laatineet suunnitelman siitä, mitä pitää selvittää.

Maanantaina hyväksytyn suunnitelman mukaan aiotaan selvittää tämän vuoden kuluessa se, miten Huittisista tehdään aikuis- ja täydennyskoulutuksen keskus. Tutkintoon johtavalla aikuiskoulutuksella on Huittisissa ollut tähänkin asti paljon kysyntää, ja sitä on tarkoitus jatkaa.

Tavoitteena on lisäksi elinkeinoelämää palvelevan tutkimus- ja kehittämistoiminnan jatkuminen Huittisissa.

SAMK:n yhtiöittämistä koskevassa selvittelyssä ei sen sijaan vielä edetty, vaan Porin kaupunginhallitus päätti jättää asian pariksi viikoksi pöydälle.

Kaupunginhallituksella oli jo eilen edessään esitys, jonka mukaan yhtiöittäminen olisi pantu alulle.
Vaikka asia on nyt pöydällä, on todennäköistä, että selvitysmies Linnan esitys Porin yliopistokeskuksen ja Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin yksikön fyysisestä yhdistämisestä Vähärauman kampukseksi ei toteudu.

Kaupunki kuten ilmeisesti myös yliopistokeskus haluavat pitää korkeakouluopetuksen Porin vanhalla puuvillatehtaalla, jonne yo-keskus on jo vakiintunut.

Jukka Vilponiemi

 

17.2.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva