Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Metalli kuutonen juhli 110-vuotista taivaltaan

Kuva: Metalli kuutonen juhli 110-vuotista taivaltaan

Torstaina 110-vuotista toimintaansa juhlineen Porin Metallityöväen ammattiosasto nro 6:n viesti työnantajille on, että ammattitaitoisesta henkilökunnasta kannattaa pitää kiinni. Nousu tulee jälleen jossain vaiheessa ja silloin tarvitaan osaavia käsiä.

- Jos nyt väkeä laitetaan kylmästi pihalle, ei sitä ammattitaitoon syntyvää aukkoa ole myöhemmin helppo paikata nopeasti, osaston puheenjohtaja Jari Huuhka korostaa.

Helmikuun 12. päivänä 1899 perustettu Metalli kuutonen oli alunperin Rosenlewin tehtaan ammattiosasto. Monia vaiheita vuosien saatossa kokenut kuutonen on saanut toistuvasti tuntea, että mikään ei ole ikuista. Osasto on kuitenkin kestänyt, vaikka Rosenlew on kaatunut rinnalta ja jäsenistö on pirstaloitunut eri työpaikoille.

Nykyään Metalli kuutosen jäsenistö työskentelee noin 30 eri työpaikalla. Suurimmat työnantajat ovat Sampo-Rosenlew Oy, Componenta Oy valimo, Purso Tools ja Bronto Skylift Oy. Osaston jäsenmäärä on noin 2 057.

- Jäsenmäärämme ylitti jälleen pitkästä aikaa 2 000 rajan pari vuotta sitten. Kuutonen on Porin suurin ja Satakunnan alueen toiseksi suurin metallityöväen osasto. Rauma 66:lla on enemmän jäseniä kuin meillä, Jari Huuhka selvittää.

Huuhkan mukaan taantuman syvyys on yllättänyt metalliväenkin niinsanotusti housut nilkoissa.

- Tässä mittakaavassa tapahtuneita lomautuksia ja irtisanomisia tuskin kukaan osasi odottaa. Meidän osastomme suurimmilla työnantajilla on kaikilla yt-neuvotteluja tai lomautuksia jo alkanut tai alkamassa, paitsi Sampo-Rosenlewillä ja Bronto Skyliftillä. Irtisanomisia ei kuitenkaan ole onneksi vielä tullut.

- Osaston roolina on toimia hankalia aikoja elävien luottamusmiesten tukena, koota yhteen tapahtumia ja antaa jäsenistölle ajankohtaista tietoa.

- Vuonna 2004 ostamamme toimisto Kutosen kulma sijaitsee Pohjoispuiston ja Valtakadun kulmassa. Pyrimme pitämään toimiston ovet avoinna päivisin, vastaamaan puhelimeen ja tarjoamaan lomautetuille apua muun muassa lomakkeiden täyttämisessä.

- Vielä ovet eivät ole kovin tiuhaan käyneet, mutta puhelin on soinut. Kunhan lomautukset alkavat realisoitua, uskon, että väkeä alkaa käydä, Huuhka miettii.

Metalli kuutosen juhlavuoteen mahtuu iloisiakin asioita. Osasto on päättänyt ottaa Plan Suomi -järjestön kautta kummilapsen Afrikasta. Ennen joulua osasto hankki yhteistyössä Turvan kanssa huomioliivejä ja jakoi niitä päiväkoteihin.

Juhlapäivänä isoimmilla työpaikoilla tarjottiin osaston jäsenitölle kakkukahvit. 

- Olemme myös painattaneet osaston käyntikortteja, joita jaetaan työpaikoilla. Haluamme kertoa jäsenistölle, että olemme heidän tukenaan, Jari Huuhka kiteyttää.

Porin Metallityöväen ammattiosasto nro 6 juhli 110-vuotissynttäreitään lämminhenkisesti omassa toimistossaan.

Juhlassa jaettiin kolme SAK:n kultaista ansiomerkkiä sekä yhdeksän osaston omaa mitalia.
Kultaisen ansiomerkin saivat Kauko Kotikumpu, Eino Puputti ja Jukka Jokinen. Mitalin saivat Sulo Vienola, Vieno Peltomaa, Vilho Pärnä, Pentti Kalliola, Matti Mäkelä, Jarmo Eerola, Anna-Liisa Österlund, Anja Lahdensuu ja Matti Isoviita.

Maarit Kautto

13.2.2009 08:32

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva