Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hallitus olisi poistanut työnantajien Kela-maksun joka tapauksessa

Kuva: Hallitus olisi poistanut työnantajien Kela-maksun  joka tapauksessa

SAK:n apulaisjohtaja Kaija Kallinen puolusti torstaina Porissa sosiaalitupoa, jonka työmarkkinaosapuolet sopivat tammikuun lopulla. Kallinen painotti, että porvarihallitus olisi joka tapauksessa poistanut työnantajilta kiistellyn Kela-maksun.

- SAK ei ollut päättämässä työnantajien kansaneläkemaksun poistamisesta. Se oli lähtö-kohtana työmarkkinajärjestöjen sosiaalituponeuvotteluissa, mutta päätös Kela-maksun poistamisesta on maan hallituksen, sanoi Kaija Kallinen selostaessaan sosiaalitupoa porilaiselle ay-väelle.

Hän huomautti, että valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) ilmoitti tammikuussa, että hallitus poistaa joka tapauksessa työnantajien Kela-maksun.

- Palkansaajapuolella katsoimme, ettemme voi antaa sellaista ilmaiseksi, ja päätimme mennä sosiaaliministeri Liisa Hyssälän (kesk) kehotuksesta neuvottelupöytään työnantajapuolen kanssa. Näin syntyi sosiaalitupo, jossa työttömyysturvaan tehdyt parannukset voittivat heikennykset.

Työmarkkinajärjestöjen kesken sovittu sosiaalitupo turvaa Kallisen mukaan työeläkkeiden ja työttömyysturvan tulevaisuuden sekä lisää työttömyysajan aktiivitoimia. Vaikka ratkaisuun sisältyy myös muutamia heikennyksiä palkansaajien kannalta, kokonaisuudessa syntynyt ratkaisu - etenkin nykyisessä taloustilanteessa - on vähintään tyydyttävä.

- Oleellista on, että sopimuksen avulla estettiin Sata-komiteassa porvarien vaatimat työttömyysturvan heikennykset sekä varmistettiin eläkkeiden rahoitus, sanoi Kallinen.

Jukka Vilponiemi

13.2.2009 08:44

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva