Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sadat osoittivat mieltään kodinkoneketjua vastaan

Kuva: Sadat osoittivat mieltään kodinkoneketjua vastaan

Kärhämä: Markantalon pääluottamusmiehen irtisanominen sai aikaan uudenlaisen reaktion.

Sadat ammattiyhdistysaktiivit olivat torstaina liikekanalla eri puolille Suomea, kun he osoittivat mieltään Markantalo-kodinkoneketjua vastaan. Suomalaisittain uudenlaisen reaktion taustalla on yrityksen päätös irtisanoa myyjien pääluottamusmies, koska hän oli osallistunut ammattiliittonsa järjestämään koulutukseen.

Palvelualojen ammattiliitto PAM järjesti torstaina mielenilmauksia seitsemällä paikkakunnalla Markantalon myymälöiden edessä. Lisäksi ammattiliitto on kehottanut kuluttajia boikotoimaan Markantaloa.

Porissa iltapäivällä järjestettyyn mielenilmaukseen osallistui kyltteineen nelisenkymmentä ay-aktiivia PAMista ja muista ammattiliitoista. Lisäksi paikalla oli liittojen rivijäseniä. Porin lisäksi mielenilmauksia oli Hämeenlinnassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Tampereella ja Vantaalla.

Porin mielenilmausta johtanut PAMin aluepäällikkö Ulla Immonen Turusta sanoi, että mielenosoitusten tielle ja boikottikehotukseen lähdettiin, koska mikään muu ei tunnu auttavan.

- PAM yritti neuvotella asiasta sekä yrityksen että työnantajaliiton kanssa, mutta tulokset olivat laihat, Immonen sanoi.

Kärhämä alkoi helmikuun alussa, kun Markantalo purki henkilöstön valtakunnallisen pääluottamusmiehen työsopimuksen hänen osallistuttuaan PAM:n luottamusmieskoulutukseen. Työnantaja yritti ensin estää hänen osallistumiksensa koulutukseen.

- Tapaus on erittäin törkeä, sillä ammattiliiton koulutus sisältyy liittojen väliseen luottamusmiessopimukseen. PAM pitää todellisena irtisanomisen syynä sitä, että yritys halusi päästä eroon aktiivisesta luottamusmiehestä, Ulla Immonen sanoi.

Hänen mukaansa PAM on aiemminkin joutunut puuttumaan Markantalon kiistoihin.

PAM on lisäksi mm lehti- ja esitekampanjalla kehottanut kuluttajia boikotoimaan ketjua, jos kuluttajat haluavat kunnioittaa luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen oikeuksia.

Netissä boikottia tuetaan Facebookin virtuaalisella boikottiryhmällä, ja lisäksi netissä voi allekirjoittaa tukiadressin.

Jukka Vilponiemi

13.2.2009 08:45

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva