Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Elvytyksen ja anteeksi-pyyntöjen aikakausi

Kuva: Elvytyksen ja anteeksi-pyyntöjen aikakausi

Kokoomus on hurmoshengessään unohtanut, että sammakot ovat talvihorroseläimiä. Sen verran vetreitä sammakoita keskellä suomalaista pakkastalvea loikkii kokoomusministerien suista.

Valtiovarainministeri Katainen nolasi itsensä vertaamalla oppositiopolitiikkaa Terijoen hallitukseen ja tuore opetusministeri Virkkunen virkkoi, että sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto ovat ”katkerien ihmisten puolueita”.

Vaikuttaa siltä, että kovassa hurmoksessaan kokoomusministereillä alkaa nousta menestys päähän niin, että mopokin pyrkii hieman karkaamaan. Tökeröiden kommenttiensa jälkeen he ovat sitten pyydelleet julkisuudessa nöyrästi anteeksi irtopisteiden kiilto silmissään.

Sosialidemokraattisten silmälasien läpi asiaa tarkasteltuani olen tullut siihen tulokseen, että kyseessä on kylmää poliittista laskelmointia. Näillä kommenteilla pyritään selkeästi ohjaamaan huomio ja keskustelu pois hallituksen voimattomasta ja ponnettomasta toiminnasta näinä vaikeina aikoina.

Ministeri Virkkunen kertoo tarkoittaneensa vasemmistopuolueiden tapaa tehdä politiikkaa, joka on hänen mukaansa asioita vastustava ja kielteinen. Tällä kommentilla keltanokka ministeri paljasti hihakorttinsa, sillä näin ollen oppositiopuolueet eivät saisi olla eri mieltä hallituksen poliittisista linjauksista.

Olemme tällä hetkellä keskellä selkeää taantumaa, jota sosialidemokraatit osasivat ennustella jo hyvissä ajoin. Tyly tuomio oli silloin leimaaminen pelottelupolitiikan harrastajiksi. Vastuullisen politiikan tekeminen ja selkeän viestin antaminen suomalaiselle yhteiskunnalle on yksi meidän sosialidemokraattien toiminnan perusajatuksista. Myös ikävät asiat on tuotava selkeästi esille. Se on sitä vastuunkantoa.

Nyt sitten elvytetään. Varsinkin keskustalla on nyt muurahaisia housuissa. Uskaltaisin väittää, että puolueen tulevaisuuden pitkälle eteenpäin näyttää se, miten hallituksen elvytyspolitiikka onnistuu.

Keskustan laskeva kannatus jatkaa yhä suuntaansa, mikäli valtion tukipaketit eivät osu tauluun. Jos keskusta joutuu usealle sakkoringille, Vanhasen tappioputki vaalirintamalla saa jatkoa. Olihan syksyn kunnallisvaalitappio Vanhasen johdolla jo neljäs. Kokoomusministerien ohella myös pääministeri Vanhasella tuntuu homma lipsuvan aina välillä.

Uutispäivä Demarikin totesi Vanhasen tehneen ison virheen moittiessaan europarlamentaarikkoja äänestyskäyttäytymisestä työaikadirektiivin käsittelyssä. Selkeä viesti pääministeri Vanhaselle oli se, etteivät parlamentaarikot edusta EU:ssa Suomen hallitusta. Näyttävät lisäksi osaavan äänestää jopa maan hallituksen huonon kannan vastaisesti.

Kaikella on aikansa. Köyliön ylpeys Suomen pisin koivukuja on alkuviikosta lähtien ollut entinen. Turun tiepiiri kaadattaa yhdessä Köyliön kunnan kanssa selkeästi lahonneet koivut.

Puut olisivat ilmeisesti lähitulevaisuudessa olleet vaaraksi Kirkkosaarentien kulkijoille. Entiselle Köyliön pojalle ja ensimmäisen neljännesvuosisatansa koivukujan kupeessa kasvaneelle puiden kaataminen on sellainen ihme, että sitä pitää käydä varmasti paikan päällä ihmettelemässä. Jo maiseman totaalinen muuttuminenkin on käytävä ikuistamassa.

Huhupuheiden mukaan joku oli Köyliön kylillä jo ehtinyt kertomaan, että koivukujan puiden kaataminen johtuu kuntaliitoskuvioista Euran kanssa. Kaiken kaikkiaan tulevat sukupolvet saavat taas ihailla upeaa Köyliön koivukujaa uudessa tulevassa Eurassa, kun tilalle istutetaan uudet kolmimetriset taimet.

Sosialidemokratia voi hyvin. Viime viikonloppuna kolmen demaripiirin risteilyllä vallitsi sellainen henki ja tunnelma, että voimme luottaa sosialidemokraattiseen tulevaisuuteen. Porukalla on selkeä yhteinen päämäärä demarien ohjaamiseksi johtavaksi tulevaisuuspuolueeksi Suomessa. Luottamus puolueen linjaan on kova. Seminaariristeilyllä korostui myös se seikka, ettei kannata liiaksi tuijotella porvareiden ohjaaman median galluplukuihin. Teot ratkaisevat. Tahtotila sosialidemokraatiselle työlle on vahva. Ripaus intohimoa lisää peruskuvioiden mausteeksi ja meillä on sellainen keitto, jota kansan kelpaa syödä.

Hanget hohtavat ja aurinko paistaa. Nyt on sellainen ajankohta, että on syytä täydestä sydämestä toivottaa satakuntalaisille erittäin hyvää ja virkistävää hiihtolomaa.

Harri Lehtonen

12.2.2009 08:58

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva