Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

TUL:n piirijuhla: Pia Humisto Satakunnan piirin paras

Porin Pyrinnön pikaluistelija Pia Humisto oli TUL:n Satakunnan piirin paras urheilija vuonna 2008. Humisto saavutti viime kaudella matkakohtaiset Suomen mestaruudet 1500, 3000 ja 5000 metrillä. Hän luisteli myös Calgaryssa ulkomaanratojen yhteispisteiden Suomen ennätyksen.

 

Pia Humisto, 21, on tällä kaudella jo ottanut kaksi matkakohtaista Suomen mestaruutta ja yhden hopean, joten Porin teatterin perinteisessä TUL:n päivän juhlassa hänet nähtäneen palkittavana myös ensi vuonna. Helsingissä asuvan ja Timo Järvisen valmentaman Humiston seuraava tavoite on parantaa maaliskuussa Calgaryssa ennätykset 3000 ja 5000 metrillä.

- Viime vuonna pääsin lähelle ennätyksiä, vaikka ne eivät olleet tavoitteina. Nyt tiedän lähteä kovempaan vauhtiin heti alusta.
Pyrinnön luistelija menee Calgaryyn jo tuttuun paikkaan. Takana on jo monia muitakin urheilumatkoja lähes kymmenen vuoden ajalta.

- Jo 12-vuotiaana olin ulkomailla ilman omia vanhempiani, Humisto muistelee hymyillen.

TUL:n piirijuhla: Menestys vaatii panostamista myös liikuntaan

Tutut latinankieliset sanat Citius, altius, fortius eli nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin voisivat koskea maan taloudellista tilannetta. Oppositio on syksystä lähtien vaatinut hallitukselta nopeampia, tehokkaampia ja voimakkaampia panostuksia talouden elvyttämiseen, muistuttaa SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kantola.

- Monien talouden tutkimuslaitosten kanssa olemme toistaneet vaatimuksia. Talouskasvu on vaihtunut nopeasti taantumaksi sekä turvallisuus ja toiveikkuus monissa kodeissa huoleksi tulevaisuudesta ja toimeentulosta.

TUL:n päivän Satakunnan piirijärjestön 90 -vuotisjuhlassa lauantaina Porin teatterissa Ilkka Kantola toteaa kannustussanojen tulleen tutuiksi urheilun yhteydessä ja merkitsevän kehityksen edellytyksenä olevia tavoitteita. Korkea tavoite kehittää, alhainen ei.

Urheilu- ja liikuntaharrastuksen arvo on noussut yhä korkeammalle. Harrasteurheilun terveysvaikutukset ovat merkittäviä, mutta kansainvälinen talouskilpailu tuo paineita koulujenkin tuntikehyksiin jättäen liikunnalle yhä vähemmän sijaa, Kantola harmittelee.

- Koululiikunnan vähenemisellä on pitkäaikaisia, merkittäviä vaikutuksia kansanterveyteen ja siten myös työelämän kestävyyteen. Vapaaehtoisen järjestöpohjaisen urheilun ja liikunnan merkitys onkin tullut entistä tärkeämmäksi.

Kansalaissodan jälkeen tammikuussa 1919 perustettu Työväen Urheiluliitto TUL on lähes 300 000 henkilöjäsenellään maan suurimpia kansalaisjärjestöjä. Satakunnan piirin 20 000 henkilöjäsentä edustavat kymmeniä seuroja.

- Piiri on osa kolmatta sektoria, joka osaltaan vastaa hyvinvointipalvelujen tuotannosta. Lasten ja nuorten parissa tapahtuvalla toiminnalla on aina myös tärkeitä kasvatuksellisia päämääriä, Kantola korostaa ja muistuttaa mm. sopimusvastuusta Porin koululaisten iltistoiminnan järjestäjänä.

Järjestöissä on keskeisenä voimana aktiivisten ihmisten vapaaehtoisuuteen perustuva innostus. Kiitosten lisäksi seurat tarvitsevat taloudellista tukea. Kun talouden elvyttämiseen käytettävistä rahoista nyt päätetään, on syytä pitää mielessä myös liikuntapaikat, Kantola tähdentää.

- Oikealla rahan käytön suuntaamisella saadaan tunnuslause nopeammin. korkeammalle, voimakkaammin toteutumaan sekä talouden että liikunnan puolella. Nyt päätetään perustan rakentamisesta Suomen tulevaisuuden menestystä varten.

Markku Lehtisalo

10.2.2009 08:51

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva