Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Neuvottelut Porin seurakuntayhtymän kanssa sujuvat hyvässä hengessä

Kuva: Neuvottelut Porin seurakuntayhtymän kanssa sujuvat hyvässä hengessä

Kirkkoherra Kari Penttinen sanoo suhtautuvansa luottavaisesti Noormarkun seurakunnan liittymiseen osaksi Porin seurakuntayhtymää. Seurakuntayhtymässä seurakunnat ovat yhteistaloudessa, mutta toiminnallisesti itsenäisiä. Penttinen uskoo, että isolla yhtymällä ja Noormarkun seurakunnalla on toisilleen paljon annettavaa.
Kuva: Kari Penttinen ja Kristiina Huhtanen ovat viemässä Noormarkun seurakuntaa kohti Poria.

- Viime viikolla Noormarkun kirkkoneuvosto ja Porin yhteinen kirkkoneuvosto tapasivat ensimmäisen kerran liitosneuvottelujen merkeissä. Siellä tuotiin esiin, että yhtymä panostaa pieniin paikallisseurakuntiin, kuten esimerkiksi Ahlaisiin. Saimme myös ymmärtää, että Noormarkun Lassilaa tai Kairilaakaan ei unohdeta.

- Noormarkun seurakuntalaisten keskuudessa on ymmärrettävästi huolta siitä, mitä isoon seurakuntayhtymään liittyminen tuo tullessaan. Itse olen neuvotteluissa kuitenkin mukana turvallisin mielin ja uskon, että pääsemme hyvään sopimukseen. Uskon myös, että tämä voi elävöittää ja virkistää Noormarkun seurakuntaelämää, Penttinen pohtii. 

Porissa on tällä hetkellä kuuden luterilaisen seurakunnan yhtymä, jonka paikallisseurakunnat ovat Ahlainen, Keski-Pori, Länsi-Pori, Pihlava, Porin Teljä ja Reposaari. Seitsemänneksi paikallisseurakunnaksi liittyvä Noormarkku vastaa kooltaan suurin piirtein Pihlavaa.

Ensi vuoden alussa tapahtuvan liitoksen myötä muun muassa Noormarkun seurakunnan hautausmaa ja kiinteistöt siirtyvät seurakuntayhtymälle.

Alustavissa keskusteluissa on mietitty, että yhteiseen kirkkovaltuustoon tulisi noormarkkulaisille viisi paikkaa ja kirkkoneuvostoon 1-2 paikkaa.

- Emme aio järjestää tässä välissä vaaleja, koska seuraavat seurakuntavaalit pidetään jo marraskuussa 2010. Näin ollen viisi eniten ääniä saanutta noormarkkulaista valitaan paperiäänestyksellä yhteiseen kirkkovaltuustoon ensi vuoden alusta alkaen, Noormarkun kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kristiina Huhtanen kiteyttää.

Noormarkun seurakunta on juuri saanut valmiiksi vuoteen 2015 asti ulottuvan strategian, jota se toiminnassaan noudattaa liitoksen jälkeenkin.

Seurakunta haluaa saada mukaan uusia ihmisiä, erityisesti nuoria perheitä ja työikäisiä kuntalaisia. Tavoitteeseen pyritään muun muassa perustamalla vapaaehtoispankki.

Kristiina Huhtasen aloitteesta liikkeelle lähteneeseen pankkiin sijoitetaan uusien vapaaehtoistyöstä kiinnostuneiden työpanosta, auttamista, osaamista, tietoja ja tietenkin aikaa.

Idea on saatu helsinkiläisestä Usko, toivo, rakkaus -hankkeesta, joka on perustanut vapaaehtoispankin nettiin. Noormarkussa vapaaehtoistyöhön mukaan haluavat voivat ilmoittautua Kari-papille puhelimitse tai sähköpostilla: noormarkku.kirkkoherra@evl.fi.
Kristiina Huhtasen mukaan seurakunnan vapaaehtoistyö pyörii vuodesta toiseen lähes samojen henkilöiden varassa, sillä uusia ihmisiä on vaikea saada mukaan.

Huhtanen korostaa, että seurakunta tarjoaa yhteisöllistä toimintaa, jossa jokainen voi kokea olevansa tärkeä ja tarpeellinen. Lisäksi tarjotaan peruskoulutus vapaaehtoistyöhön ja verkosto, johon tukeutua. Ketään ei jätetä tehtävänsä kanssa yksin.

- Vapaaehtoistyössä pärjää tavallisen ihmisen tavallisin taidoin. Vapaaehtoinen päättää osallistumisestaan oman kiinnostuksensa, aikataulunsa ja voimiensa mukaan. Kaikille halukkaille löytyy tehtäviä kahvin kaatamisesta pyhäkoulun pitämiseen.
Kari Penttisen mukaan Noormarkussa olisi tarvetta muun muassa esirukousryhmän perustamiseen ja iltaisin pidettävän perhekerhon järjestämiseen, samoin kaivataan vetäjiä lapsikuorolle ja nuorten musiikkiryhmälle.

Maarit Kautto

10.2.2009 08:49

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva