Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Fiskarsin harava- ja lapiomuotit Porista

Kuva: Fiskarsin harava- ja lapiomuotit Porista

Harva tietää, että Fiskarsin lehtiharavien ja lumilapioiden muovimuotit sekä kirveiden taetyökalut valmistetaan Porissa. Aittaluodossa toimiva Porin Metallisorvaamo Nurmilo Oy on tehnyt Fiskarsin kanssa yhteistyötä jo yli kolme vuosikymmentä. Joulukuussa 60 vuotta täyttäneessä perheyrityksessä ei ole taantuman vaikutuksia vielä näkynyt.

- Työtilanne on hyvä ja jatkuu samanlaisena ainakin juhannukseen saakka, toimitusjohtaja Jorma Nurmilo summaa.

Metallisorvaamo työllistää kolme perheeseen kuuluvaa ja seitsemän ulkopuolista työntekijää. Jorma Nurmilon poika Panu on yrityksessä osakkaana ja on pikkuhiljaa astumassa ohjaksiin isänsä paikalle. Toimistossa työskentelee Jorman sisar Tarja Nurmilo.
- Meillä on kautta vuosien käynyt hyvä tuuri asiakkaiden suhteen. Pääosa tilauksistamme tulee noin kymmeneltä isolta asiakkaalta ja useimpien kanssa yhteistyö on jatkunut jo pitkään.

- Fiskars tosin antoi tässä taannoin varoituksen, että tilauskanta saattaa vähentyä. Nyt on kuitenkin kiirinyt tietoa, että elpymistä on havaittavissa.

- Sen verran varovaisiksi taantumapuheet ovat meidätkin saaneet, että kaikki tarjouspyynnöt lasketaan. Aikaisemmin ilmoitimme usein, että emme voi kiireen vuoksi ottaa uusia tilauksia vastaan.

Nurmilo Oy:ssä tehdään myös muovimuotteja LVI- ja laboratoriotuotteiden valmistukseen, prässi- ja leikkaintyökaluja esimerkiksi autoteollisuudelle ja ohutlevytyökaluja.

Viime vuosina on investoitu voimakkaasti konekannan uusimiseen. Viimeisin hankinta on 2008 ostettu uusi lankasaha.

- Poikani Panun myötä erityisenä vahvuutenamme on 3D-osaaminen sekä suunnittelussa että valmistuksessa. Pystymme luomaan metalliin hyvin monipuolisia muotopintoja.

Jorma Nurmilon mukaan pienessä perheyrityksessä ei lomautusten kanssa hötkyillä. Tarvittaessa tullaan jonkin aikaan toimeen pienemmälläkin katteella.

- Isoissa pörssiyhtiöissä taas ei ole selvää omistajaa ja raha määrää tahdin. Kun katetta ei tule riittävästi, väkeä pistetään pihalle.
Nurmilo Oy:n työntekijät ovat kaikki viihtyneet talossa pitkään.

- Tällä hetkellä pisimpään ollut työntekijä on työskennellyt meillä 29 vuotta. Eräs jo työelämästä pois jäänyt työntekijä tuli meille suoraan ammattikoulusta ja oli eläkkeelle lähtöönsä saakka, Jorma Nurmilo kertoo.

60-vuotisjuhlia Nurmilo Oy:ssä vietettiin joulukuussa työn merkeissä, mutta lähiaikoina koko porukka aikoo mennä yhdessä syömään ja juhlistamaan yrityksen pitkää taivalta.

Maarit Kautto

 

6.2.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva