Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kalaaseis…

Kuva: Kalaaseis…

Koko tammikuu oli melkost kalaaseitte aikaa mul ja monel muullekki. Kuuli jossai jonku sanovanki et o se hyvä ko tälläi talvisaikaa o noit monesorttisii kemui, konnettei suvel sit kerkeiskää ain ollee liipantees.

No oikee hyväl kampraatillani oli tasavuasipäivät ja niit juhlittii sillai ei kettää käskemäl. Siit hualimat oli pirtti piukas kahjaa jo päivälläkki ja pöytä korreen. Sankari oli saanu pojaltas lahjaks!p eri sorttisii muhkeit voileipäkaakkui, itte oli poika ne präkänny. Tarttee sannoo ette ol yht hyvvii saanu pitkää aikaa, no suvel kyl kummiflika täysvuasil oli ja täysosumii. Lepposa seurustelu merkeis ne onnittelut sit meni ja ny sankari voi hyväl omaltunnol siirtyy mee eläkeläiste sakkii.

Yks tasavuasii kans hiljakkoi täyttäny murremaakari oli flyntänny kuulemma hukkaa jonnekki, mut onnittelut ny täs kumminki sil viäl ja yht liukast sanahallintaa erellee jatkos.

Yks noist mee muksui muksuist täytti seittämätoist ja eik se sillai men se sanonta et sillo o fröökynä näteimmilläs. No tämä fröökynä lähti syntymäpäivääs fiiraa valla Valkeekoskel astikka jollailai luistelu merkeis. Onneks sentää kerriitti se lahja viämää ajois, ko pappas oli timprannu tommose omil jalloillas seisova, käänneltävä kokokropapeili, semmose vanha-aikase. Mialune oli lahja kuulemma ja kokkeiltukki. Ans kattoo onk sit toisellekki vuare pääst tarvis värkät samallaine. No tosa iäs stää peilaillaa ja roikkei pruvvataa, mikä passais minkäki kans ja sillai. Sikko tullaa tähä ikkää ei yhtää ennää tee miäli peilail ja sukkelaa ko ne vanhat peilikki o menny nii huanoiks ettei juur ittees tunne enttiseks.

Sukututkijoittenki fiinis 45-vuatispriamas oli murtee merkeis. Tykkäsi kovasti se juhla annist, kaikist miälekiintosist esityksist ja varsinki se professori taitavast kansaomasest kiälest ja siit ko se osas selliittää sillai et jokakikine ymmärsi, vaik aihe satakuntalaisest keeniperimäst oliki haasteelline. Kyl tommosii asjas ossaavii o ilo kuulustel ja aika kulluu ettei eres huamaakkaa. Hyvät kaffeet sortteines kruunas sit nekki kalaasit. Onnee tarttee ne kaikki ahkerat sukkuis juurist kiinnostunneet et jaksaa jatkoski istuu konnees viäres taik käyr nii lainastoi, museoit ja seurakuntai pumaskoi läpitte tyäs luanaamiseks.

Kuarokonserti Rantakartanos voi ja ottaa näihi kalaasimuisteluihi, ko silt ainaki tuntu ninko olis juhlis ollu. Oli prokrammii nii koko kuarolt, frilloilt ja kommeitte miäste porukaltki. Laulut oli nii tuttuu ko jottai hiukka ourompaaki fölis. Hyvält tuntu kuulustel niit ja ko sit viäl oli meil viaraillakki mahrollisuus hoilat yhteislaului porukal laulajai kans. Yhteislauluiks oli valkattu vanhoi tuttui viisui ninko jänöjussi mäelasku ja huapikkaat esimerkkin ny täs. Frillai nätit äänet ja tutut kipaleet sai valla väje jallaat naputtaa tahtii. Arpoiki myytii ja hyvvii palkintoi oli monel tuliaisiks kottii jääneil. Torttukaffeist sai sit viäl hyvä mavu suuhus ni mitä stää enempää tarttiskaa. Aurinkoki pani parastas ja räkötti niät jo valla rullakartiineit tartti allaas vettää. Väkkee olis kyl saanu ol enämpi, mut kai ihmiset oli nii nättin ehtoopäivän hiihtämäs sit kumminki.

Täs ny jokusii helmii niist monist tammikuu menoist.

Ny mennää jo helmikuut ja uuret kalaasit vartoo.

Ulla Leino 

 

6.2.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva