Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ulvilan Arto Saarinen: Minut jäävättiin perusteettomasti

Ulvilan kaupunginjohtajan Arto Saarisen mukaan hänet jäävättiin perusteettomasti esittelemästä ja valmistelemasta Ulvilan kaupunginvaltuuston 29.12. 2008 pidettyä kokousta, jossa toiseen kertaan päätettiin äänin 18-17 nauhakaupunkiin liittymisestä.

 

Toinen valtuuston kokous päätettiin pitää, koska kaupunginjohtaja Saarisen katsottiin olleen asemansa vuoksi esteellinen esittelemään asiaa valtuustolle. Kuntaliiton lakiasiainosaston mukaan esteellisyyttä ei kuitenkaan ollut.

Jääviysasia tuli uudelleen esille viime maanantaina Ulvilan kaupunginhallituksen käsitellessä Turun hallinto-oikeudelle annettavaa lausuntoa kunnallisvalituksesta, joka koski valtuuston 29.12. 2008 tekemää päätöstä Harjavallan, Kokemäen, Nakkilan ja Ulvilan kuntaliitoksesta.

Saarinen toteaa kirjeessään kaupunginhallitukselle, että hallintojohtaja Hannu Salosen esittelytekstissä on paikkansapitämätöntä tekstiä kaupunginjohtajan esteellisyydestä.

Saarisen mukaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sirkka Saari ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Ruoho ilmoittivat 19.12. hänelle, että kuntaliitospäätöksen valmistelee ja esittelee hallintojohtaja Hannu Salonen.

Saarinen kertoo todenneensa silloin, ettei voi hyväksyä tällaista menettelyä, koska häntä ei ollut jäävätty 8.12. asiaa ensi kertaa käsiteltäessä muilta osin kuin kuntaliitossopimuksen 4.2. kohdan osalta, jossa esittelijänä toimi kaupunginhallituksen puheenjohtaja.
Saarinen kertoo esittäneensä, että hän ja hallintojohtaja sopisivat keskenään asian valmistelusta ja esittelystä. Puheenjohtaja Ruoho ilmoitti tällöin, ettei tästä huoneesta poistuta, ennenkuin asiasta on sovittu hänen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan vaatimalla tavalla.

”Tilanteen ollessa uhkaava ja havaitessani, että asiasta oli sovittu puheenjohtajan ja hallintojohtajan kanssa jo etukäteen, ilmoitin että menetellään sitten niin.”

Asian käsittelyn alkaessa 22.12. kaupunginhallituksen kokouksessa Saarinen kertoo todenneensa, että asiat ratkaistaan kaupunginjohtajan esittelystä ja ettei hän ole estynyt eikä esteellinen käsittelemään asiaa ja vaatineensa asian palauttamista, jotta hän voi valmistella ja esitellä asian kaupunginhallitukselle.

”Tämän jälkeen poistuin pakotettuna kokouksesta.”

Saarinen huomauttaa myös, että toisin kuin esittelyssä todetaan, hänen jääviyttään käsiteltiin kaupunginhallituksen 22.12. kokouksessa kh:n jäsenen Seppo Virtasen tekemän ja Paula Mäkisen kannattaman muutosesityksen pohjalta. Virtasen esitys äänestettiin nurin äänin 8-3.

Saarinen vaatii lausuntonsa liittämistä Turun hallinto-oikeudelle menevän lausunnon asiakirjoihin.

UA

5.2.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva