Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin seudun superilaiset juhlivat 30-vuotista taivaltaan

Kuva: Porin seudun superilaiset juhlivat 30-vuotista taivaltaan

Suomen lähi- ja perushoitajaliiton SuPerin Porin seudun ammattiosastolla oli juhlava hetki, kun osaston 30-vuotisjuhlassa olivat koolla kaikki sen puheenjohtajana toimineet naiset.
- Tätä hetkeä voi hyvällä syyllä sanoa historialliseksi, sanoi SuPerin varapuheenjohtaja ja Porin ammattiosaston pääluottamusmies Henna Tuomikoski, joka esitteli puheenjohtajat.

Juhlassa olivat paikalla perustavan kokouksen puheenjohtajana ja koko osaston ensimmäisenä puheenjohtajana pari vuotta toiminut Marja Kallio, vuosina 1980-89 osastoa johtanut Tuomikoski, vuosina 1990-92 vetovastuussa ollut Marianne Saari, 1992-97 puhetta johtanut Helena Heljakka, vuoteen 2003 osastoa vetänyt Maria Hautamäki sekä nykyinen puheenjohtaja Pirkko Koskela.
Avauspuheessaan Henna Tuomikoski, joka oli itse perustavan kokouksen sihteerinä, piti lohdullisena sitä, että vaikka Suomi muun maailman ohella rämpii talouskriisissä, ei hoitajilta kuitenkaan lopu työ.

Tuomikoski tarkasteli lyhyesti osaston historiaa. Perustamisvaiheessa osastossa oli 200 jäsentä, mutta jäsenmäärä nousi nopeasti noin tuhanteen. Yksityisen sektorin perushoitajien perustettua oman ammattiosaston, on juhlivassa osastossa nyt noin 650 jäsentä, jotka ovat Porin kaupungin ja Luvian kunnan palveluksessa.

- Mutta jos ja kun sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue Porin seudulle syntyy, noussee osastomme jäsenmäärä kaksinkertaiseksi, hän ennakoi.

Perustamisvaiheessa silloiset apuhoitajat kuuluivat toimihenkilökeskusjärjestö TVK:hon, mutta sen ajauduttua konkurssiin vuonna 1992 SuPer liittyi STTK:n jäseneksi.

Juhlapuheen pitänyt Porin uusi perusturvajohtaja Terttu Nordman uskoi, että kuntien yhteinen perusturvatoimi syntyy, ja sen yhteydessä nykyisen hoitohenkilöstön ei tarvitse pelätä työpaikkansa puolesta.

- Kaikille riittää töitä jatkossakin, ja voimavaroja on keskitettävä potilastyöhön, Nordman sanoi.
30-vuotisjuhlassa jaettiin SuPerin hopeisia ansiomerkkejä ammattiosaston toiminnassa ansioituneille jäsenille.

Ansiomerkin saivat Paula Averio, Ritva Hallikainen, Anneli Jalonen, Pirkko Koskela, Varpu Paavilainen, Helga Räsänen, Kirsi Sarin, Auli Satomaa ja Merja Tiiromäki.

Liiton viirin saivat Arja Ikkelä, Kirsi Karuneva, Hannele Koskinen, Marjo-Riitta Lundgren, Ulla Naskali, Sari Polvi, Terttu Rosnell, Mervi Stenroos ja Hannele Vesa.

Juhlassa esitti musiikkia Marja Metsomäki (piano. laulu) ja huumoria Lempi ja Toivo sekä Pertti ”Oskari” Kangas.

Jukka Vilponiemi

3.2.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva