Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Aro-Heinilä valmis laajentamaan yhteistyötä Vakka-Suomen suuntaan

Kuva: Aro-Heinilä valmis laajentamaan yhteistyötä Vakka-Suomen suuntaan

Käytännössä maanantaina Rauman kaupungin talous- ja strategiapäällikön viran vastaanottanut Asko Aro-Heinilä painottaa Pyhäjärviseudun kuntaliitosten olevan perimmiltään hyvän seutuyhteistyön tulosta.
- Suunta on ollut koko ajan hyvä, tosin seutuyhteistyötä olisi voinut enemmänkin tehdä. Siitä on kuitenkin seurannut kuntayhteistyön tiivistyminen, sanoo vielä viime vuonna seutuyhteistyötä käytännössä Rauman seudun kehitys Oy:n toimitusjohtajana tehnyt Aro-Heinilä.

Hän näkee alueen kuntarakenteen tulevaisuudessa hyvänä, kun Rauman seudulla on kaksi seudullista keskusta ja yksi valtakunnallisesti erityisperusteinen 6 000 asukkaan kunta.

- Pyhäjärviseudulla on mennyt paljon paukkuja yhdistymiseen, mutta voimaa on löytynyt miettiä myös kehitystä ja laajempaa yhteistyötä Rauman seutukunnan kanssa, Aro-Heinilä painottaa.

Enemmänkin hän olisi nyt huolestunut siitä, miten seutukunta pystyisi hyödyntämään Vakka-Suomen yhteistyön. Aro-Heinilä laskeskelee tämän yhteistyön hyödyntävän molempien alueitten palvelujen kehittämistä.

- Varsinais-Suomen 15 000-20 000 asukkaan pohjan kanssa saisimme kehitettyä palveluja huomattavasti, sanoo Aro-Heinilä.

Muuttotappion Aro-Heinilä sanoo olevan asia, mistä hän kantaa kovaa vastuuta. Koko virkamiesuransa ajan kehittämistehtävissä toiminut, 50 vuotta juuri täyttänyt Aro-Heinilä ei kuitenkaan lähde vääriä reseptejä etsimään, vaan painottaa koko paletin tasapainoisuutta.

- Ei ole olemassa yhtä lääkettä, millä ongelma saadaan käännettyä voiton puolelle.

Hän painottaa Rauman seudulla ongelman olevan Porin seutua suuremman, koska siellä sentään Porin kehitys on positiivinen.
Lääkkeiksi Rauman seudulle Aro-Heinilä listaa koulutuksen, työpaikkojen haluttavuuden, kunnossa olevat palvelut ja muut viihtyvyystekijät.

- Imagokampanjat ilman vastiketta olisi vain itsensä pettämistä, se toimisi kuin housuihin laskeminen, lämmittäisi vain vähän aikaa, vertaa Aro-Heinilä.

Erityinen ongelma Rauman seudulla on ikääntyminen, mikä tulee erityisen voimakkaana vastaan Raumalla.
- Väestörakenne on niin nopeasti vanheneva, että tulemme tarvitsemaan taantuman jälkeen EU-alueelta uusia työntekijöitä. Murrealueen ylittäminen ei riitä, täytyy ylittää myös kieliraja ja tämä ei tule olemaan helppo pala, painottaa Aro-Heinilä.
Tämän lisäksi hänen mielestään pitää paneutua vuokra-asuntokannan lisäämiseen, koska niiden vähyys on jo nyt esteenä nuorten Raumalle muuttamiseen. Aro-Heinilä painottaa ensimmäisen vuokra-asunnon vaivattoman saannin jo sinänsä sitouttavan asukkaat Raumaan.

Seuraavan viiden vuoden aikana Aro-Heinilä pitää keskeisinä kehittämistöinä kaupungin tasapainoisen kehittämisen varmistamista. Tähän hän laskee mukaan myös sillä tavalla tarkan talouden, että ei syödä enemmän kuin tienataan.
Toisella puolella hän näkee sen, että koko ajan lisätään kaupunkilaisten ja elinkeinojen kilpailukykyä niin, että työpaikat voivat säilyä ja uusille luodaan mahdollisuus sijoittua Raumalle.

Jouko Veijonaho 

 

3.2.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva