Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Antti Vuolanne nousemassa sairaanhoitopiirin johtoon

Kansanedustaja Antti Vuolanne (sd) Porista on nousemassa Satakunnan sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajaksi, kun puolueet täyttävät maakunnallisia luottamushenkilöpaikkoja. Raumalainen kansanedustaja Reijo Kallio (sd) puolestaan saanee jatkaa Satakuntaliiton hallituksen puheenjohtajana.

 

Satakunnan sosialidemokraattien piirihallitus päätti keskiviikkona demarien ehdokkaista maakunnan kärkipaikoille.
Maakunnan poliittiset piirijärjestöt pääsivät alkuviikosta lopulliseen sopimukseen paikoista, ja sen mukaan sosialidemokraatit säilyttävät maakuntahallituksen puheenjohtajuuden ja saavat uutena sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajuuden.

Piirihallituksen nyt yksimielisesti päättämissä henkilöratkaisuissa näkyy toisaalta Porin ja Rauman tasapaino, mutta myös muu maakunta saa tasapuolisesti edustusta, kun esimerkiksi Harri Kivenmaa Kokemäeltä on saamassa maakuntavaltuuston varapuheenjohtajan ja Tarja Anttila Eurasta sairaanhoitopiirin valtuuston varapuheenjohtajan paikan.
Lisäksi Juhani Tiitinen Harjavallasta jatkanee sairaanhoitopiirin tarkastuslautakunnan puheenjohtajana, ja Seppo Virtasta Ulvilasta ollaan istuttamassa Satakuntaliiton tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajaksi.
Maakuntahallitukseen sosialidemokraatit saavat puheenjohtajan lisäksi kolme jäsentä. Näiden paikkojen myötä demarit uudistavat hallituksen kokoonpanoa, sillä he kaikki ovat uusia: Irma Männistö Harjavallasta, Jari Koivisto Kankaanpäästä ja Heli Vannemaa Porista.
Satakunnan sairaanhoitopiirin hallitukseen demarit ovat viemässä kokemusta. Hallituksessa jatkaa Ilona Wessman Porista. Uusina hallitukseen ovat menossa Rauman kaupunginhallituksen entinen puheenjohtajana Eero Laine sekä säkyläläinen kollegansa Juha Nummela, joka aiemmin toimi pitkään Satakunnan erityishuoltopiirin hallituksen puheenjohtajana. Nythän erityishuoltopiiri liitettiin sairaanhoitopiiriin.
Käytännössä nämä henkilövalinnat ovat nyt sovittuja, vaikka niistä päättävätkin lopullisesti  maakuntavaltuusto ja sairaanhoitopiirin valtuusto.

Sosialidemokraatit asettivat nyt ehdokkaansa myös valtakunnallisiin luottamustehtäviin.
Satamaliiton hallituksen varapuheenjohtajaksi Satakunnan demarit esittävät Ahti Salmea Porista.
Kuntaliiton valtuustoon ehdolla ovat Irma Suonpää Raumalta ja Samuli Jokinen Porista. Kuntaliiton hallitukseen ehdolla on demaripiirin puheenjohtaja Harri Lehtonen Eurasta.

Jukka Vilponiemi


Satakunnan demarit eivät aseta omaa EU-ehdokasta

Sosialidemokraatit eivät ainakaan tässä vaiheessa aseta Satakunnasta omaa ehdokasta ensi kesän EU-parlamentin vaaleihin.
Satakunnan sosialidemokraattien piirihallitus totesi keskiviikkona, ettei puolueella ole näkyvissä omassa maakunnassa sellaista ehdokasta, jolla olisi mahdollisuudet menestyä EU-vaaleissa.
Niinpä piirihallitus vetosi maakunnan demariväkeen, että se tukisi vaaleissa parhaaksi katsomiaan ehdokkaita SDP:n parinkymmenen ehdokkaan joukosta.
Piirihallitus jätti kuitenkin vielä takaportin oman ehdokkaan asettamiseksi, mikäli sellainen löytyy maaliskuu alkuun mennessä.
SDP:n puoluevaltuuston on määrä lyödä EU-vaalien ehdokaslista lukkoon 4. maaliskuuta.
UA

30.1.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva