Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Noormarkkulaisille kolme paikkaa Porin kaupunginhallitukseen

Noormarkun ja Porin kaikki poliittiset ryhmät ovat päässeet yhteisymmärrykseen ja sopimukseen siitä, että noormarkkulaiset saavatkin kuntaliitoksen myötä kahden sijasta kolme paikkaa Porin kaupunginhallitukseen. Noormarkku liittyy Poriin vuoden 2010 alussa.

 

Noormarkkulaisten kaupunginhallituspaikat menevät kokoomukselle, keskustalle ja sosialidemokraateille. Noormarkun vasemmistoliitto saa tärkeän paikan perusturvalautakunnasta.
- Noormarkkulaisten kaupunginhallituspaikat jaetaan tasa-arvolain perusteella niin, että yksi paikka on miehelle ja kaksi naisille. 
- Muista kuntaliitoksen jälkeen jaettavista Porin lautakuntapaikoista noormarkkulaiset päättävät keskenään myöhemmin, Porin sos.dem. kunnallisjärjestön puheenjohtaja Esa Wahlman kiteyttää.
Noormarkussa kokoomuksella ja keskustalla on molemmilla uudessa valtuustossa kahdeksan paikkaa, mutta kokoomuksella on yhteensä noin sata ääntä enemmän. Kokoomus on siis Noormarkun suurin puolue, toiseksi suurin on keskusta ja kolmantena on sosialidemokraatit kuudella valtuustopaikalla.
Wahlmanin mukaan Porin kaupunginhallituspaikkojen lisäys on oikeudenmukaista poliittisten ryhmien kannalta. Porissa demarit ovat enemmistönä, eikä näin ollen olisi oikein, että kokoomuksella olisi noormarkkulaisten tulon jälkeen eniten kh-paikkoja.

Noormarkulle on nykyiseen yhdistymissopimukseen kirjattu kaksi paikkaa Porin kaupunginhallituksessa. Nyt yhdistymissopimukseen on tehtävä yhden numeron muutos, joka edellyttää sekä Porin että Noormarkun kaupunginhallitusten ja valtuustojen päätöksiä.
- Kun molempien hallitukset ja valtuustot ovat asian käsitelleet, on siitä vielä päätettävä yhteisessä valtuustossa, Wahlman selvittää.
Porin ja Noormarkun valtuustojen ensimmäinen yhteinen kokous pidettäneen kesälomien jälkeen alkusyksystä. Valtuustoilla on silloin muitakin yhteisiä, muun muassa budjettiin liittyviä asioita käsiteltävänään.

Maarit Kautto

30.1.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva