Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Joukkovoima sipaisee keveästi

Enkeleitä Broadwaylla on riskittömästi valittu, luonteva jatke Luvian Nuorisoseuran maineikkaalle musikaaliputkelle. Vuonna 1950 ensiesityksensä saanut laulurikas komedia sijoittuu New Yorkin laittomaan uhkapelimaailmaan, jonka touhut näyttäytyvät viattomana pikkupuuhasteluna. Juoni törmäyttää noppa- ja korttiveijareiden metkut pelastusarmeijalaisten hurmahengen kanssa ja vatvoo ihmissuhdeproblematiikkaa aseenaan lämmöllä hykertelevä huumori.

 

Näytelmän tehokeinot ovat aikakaudelleen tyypilliset - ketterästi polveilevan komediajuonen detaljit ja kepeänä pulppuava, runsas musiikki. Syntisten pelurien ja uskonsisarien maailmankuvat asetetaan vastakkain, mutta yhteiskunnallista teemaa käsitellään kovin köykäisesti sipaisten ja kiltisti karrikoiden. Jos Enkeleitä Broadwaylla joskus pienillä piikeillä pistelikin, on aika nakertanut puoliterävät särmät tylsiksi.
Rönsyilevän ja paikoitellen jaarittelevankin tarinan koossapitävä voima piilee päänelikon kemioiden herkullisessa kohtaamisessa. Satu Ruohon esittämä pelastusarmeijalaistyttö Sarah Brown löytää yllättävän vastaparinsa pelurikingi Sky Mastersonista, joka houkuttelee pidättyväisen tyttörukan vedonlyönnin takia kanssaan Bahamalle. Petri Niemi näyttelee ihailtavalla karismalla, vaikuttavien laulusuoritustensa siivittämänä tätä tarinan kiinnostavinta hahmoa - dualistista miestä, jonka elämä on peliä silloinkin, kun elämä on pelissä.

Toisena kärkiparina nähdään Rami Mattila ja Susan Vaarne-Perämäki, jotka osoittavat kelpo suorituksillaan viehättävää vanhanaikaisen komiikan tajua. Noppapelejä järjestelevä puolihulttio Nathan Detroit sekä hyväuskoisuuden ja päättäväisyyden rajalla häilyvä yökerhotähtönen Miss Adelaide ovat olleet kihloissa 14 vuotta, mutta mies välttelee naimisiinmenopäätöstä kuin ruttoa. Kun neitonen on tällä välin väittänyt kaukana asuvalle äidilleen pariskunnan menneen naimisiin jo 12 vuotta sitten ja hankkineen viisi lasta, on asetelmassa letkeän parisuhdekomedian miellyttävää kireyttä.
Musikaalin lukuisissa lauluosuuksissa näkyy ja kuuluu taas kerran luvialaisten sinnikäs panostus. Omistautuneisuus ja rohkeus kuultavat sellaistenkin laulajien tähtihetkistä, joiden taidot ovat kaukana ammattilaistasosta.
Enkeleitä Broadwaylla etenee alusta loppuun sujuvasti, mutta kokonaisuus on vähän turhankin täyteen ja piukaksi pakattu. Tilaa ja hengähdystaukoa jää kaipaamaan laulun, tanssin ja sanailun runsaudensarvessa. Tasalan ahtaan lavan käyttöä on tällä kertaa puntaroitu takavuosia hallitummin - pienet, näppärästi vaihtuvat lavastuselementit ovat näissä olosuhteissa toimiva ja järkevä ratkaisu.
Luvialaisten uusin ryhmäponnistus nojautuu tismalleen samoihin voimatekijöihin kuin ohjaaja Kyllikki Staffin luotsaamana toteutetut aiemmat musikaaliklassikot. Talkoohenkinen joukkovoima tulee jälleen näyttävästi esiin koko volyymillään. Puhuttelevaa sisältöä ja syvällisiä teemoja on turha hakea, kun luvialaiset luottavat sopivasti ummehtuneiden klassikkomusikaalien voimaan tutulla sitkeydellä ja innokkuudella.

27.1.2009 10:23

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva