Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Emil Cedercreutzin museoon lisää toiminnallisuutta

Kuva: Emil Cedercreutzin museoon lisää toiminnallisuutta

Henry Flinkman: Ei mitään museolandiaa, vaan lähelle ihmisiä perinteitä kunnioittaen.

Kuva: Museon sisäpiha on aivan uskomaton ja mitkä näkymät joelle, Henry Flinkman hehkuttaa.

Kun Harjavallan uusi museotoimenjohtaja Henry Flinkman asteli työhaastatteluun tullessaan ensimmäistä kertaa elämässään Emil Cedercreutzin museon pihakäytävää, hänen ihastuksensa kasvoi joka askeleella. Sisällä museossa mies meinasi omien sanojensa mukaan lentää selälleen, sillä hän ei ollut etukäteen osannut kuvitella kuinka isosta ja monipuolisesta kokonaisuudesta on kysymys.
- Päivittäin koen edelleen saman hämmästyksen ja kunnioituksen tunteen kuin silloin ensimmäisellä kerralla. Tämän paikan on luonut henkilö, joka on koko sydämestään arvostanut satakuntalaista luonnetta, luontoa sekä henkistä ja aineellista kulttuuria, Flinkman lausuu.
Aikaisemmin Kauhavalla kulttuurisihteerinä työskennellyt Flinkman muutti vaimonsa Marjo Siikavirran ja sekarotuisen Usva-koiran kanssa Harjavaltaan joulukuun alussa. Merstolassa asuva pieni perhe on kotiutunut ja viihtyy erinomaisesti Kokemäenjoen ja uljaiden mäntymetsien maisemissa.
- Joka päivä kuulen museon henkilökunnalta uusia mielenkiintoisia tarinoita Emil Cedercreutzista. Koko henkilökunta on todella vihkiytynyt ja omistautunut tämän museon kehittämiseen ja voin vain ihailla edeltäjieni työtä.
- Harvassa työpaikassa on näin vahva tukijoiden verkko koko ajan ympärillä. Tarkoitan tällä henkilökunnan lisäksi muun muassa kaupunkia ja museosäätiötä.
Henry Flinkman sanoo lähtevänsä luotsaamaan Cedercreutzin museota innostuneena, mutta nöyränä ja alkuperäistä henkeä kunnioittaen. Emilin elämäntyö on koko Satakuntaa palveleva linkki menneisyyteen tarjoten samalla myös eväitä nykyisyyteen ja tulevaan.
- Tästä ei tule mitään Museolandiaa, vaikka elämyksellisyyttä ja toiminnallisuutta onkin tarkoitus lisätä, mies vakuuttaa.
Flinkmanin mukaan museon pihapiirin taloissa tulee soimaan paikan henkeen sopiva musiikki. Lisäksi järjestetään mielenkiintoisia luentosarjoja ja panostetaan museopedagogiikkaan. Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa kansalaisopisto, musiikkiopisto ja koulut.
- Lisäämme perusnäyttelyjen informatiivisuutta ja luomme aineistoja, jotka tarjoavat sieluun jääviä kokemuksia ja saavat ihmiset janoamaan lisää tietoa. Luvassa on esimerkiksi kursseja, työpajoja ja työnäytöksiä.
- Vaihtuvien näyttelyjen sarjat jatkuvat ja pyrimme löytämään aiheita, jotka kiinnostavat myös uusia museokävijöitä. Haluamme olla lähellä ihmisiä ja pitää kynnyksen matalana.
- Olen myös visioinut museopedagogiikkaa palvelevaa tilaa, joka voitaisiin luoda talli-osiosta. Museokauppa voitaisiin siirtää tallista päärakennuksen aulaan, talliin tulisi penkit ja pieni lava ja sininen katto keltaisine tähtineen. Siellä muksut voisivat saada elämyksellisiä museokokemuksia ..., Henry Flinkman maalailee.
Maarit Kautto

27.1.2009 10:05

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva