Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lamasta ja siitä selviytymisestä

Kuva: Lamasta ja siitä selviytymisestä

Iiro Viinanen, mies jota ei arv. valistuneelle lukijalle tarvitse lähemmin esitellä, sanoi televisiossa, että tämänkin laman maksaa veronmaksaja. Harvinaisen suoraan sanottu mutta totta joka sana.

Vanhemmiten tämmöistä järkipuhetta ovat puhuneet myös kokoomuslaiset veteraanit Ilaskivi ja Holkeri. Ja kaikki puhetta, jonka pääministeri Vanhanen saattaisi määritellä typeräksi etenkin, jos puhujat vielä tekisivät korjausehdotuksiakin.
Hallitusherrojen ymmärryksen yli kävisikin varmasti sellainen ehdotus, että palkkaveronsa pääomatulojen verotuksen 29%:ksi siirtäneet todella hyvätuloiset palaisivat takaisin meidän tavallisten veronmaksajain ruotuun. Ja näin ottaisivat kantaakseen myös heille kuuluvat taakan Suomen nostamiseksi meneillään olevasta ja edelleen pahemmaksi kääntyvästä lamasta.

Suoraan sanoen, minä en tuollaiseen oikeamielisyyteen jaksa uskoa mutta kun tässä nyt niissä Toivo-talkoissa jokaisen kuuluisi ahertaa, niin toivon kuitenkin.
Sitäkin toivon, että näkyvimmät Suomen verotuksen kiertäjät, mm. nämä kuskit ja urheilijat sanotaan nyt vaikkapa räikköset ja palanderit, ilmoittaisivat päättäneensä maksaakin tästä lähtien veronsa tänne. Siis maahan, joka heille on kustantanut neuvolat, lapsilisät, koulutuksen jne. mutta jonka he rahanhimossaan ovat unohtaneet.
Odotamme hallitukselta, etenkin kokoomukselta, tässä asiassa mahtavaa ulostuloa.      
Osa eteläisen Suomen tuottajaväkeä oli äskettäin koolla Huittisissa Ryti-salin täydeltä. Väki kävi kuumana enkä sitä ihmettele. EU-lait eivät kohtele heitä läheskään samalla tavalla kuin pohjoisempana Suomessa asuvia ammattiveljiään ja -siskojaan. Sitä ei ymmärtäisi sikakaan, vaikka sitä kotieläimistä älykkäimmäksi epäilläänkin.
Tyrvään mies oli koonnut Suomen talonpoikien ja vähän muidenkin kapinahistorian. Huittisten kapinaa edeltävä merkittävämpi kapina oli Mäntsälässä 1932 ja samoihin aikoihin Nivalan kulmilla Konikapina.

Ensimmäiseksi kunnon kapinaksi oli Tyrvään mies kirjannut Davidin kapinan 1438 ihan siinä nykyisen Sastamalan nurkilla ja kapinasta kävi Nuijasotakin 1596. Läskikapina 1922 käytiin itärajalla ja se sille antoikin oman sävynsä.
Vuoden 1918 kapina sitten olikin omanlaisensa. Sen jälkiä on yritetty siivota kirjojen, näytelmien, elokuvien ja puolueettomain tutkimusten voimalla. Uskottava tieto noista ajoista on tehnyt oikeutta monelle kummun alla tai joukkohaudoissa nukkuvalle, joskin kovin myöhään mutta kuitenkin.
Maatalousväen kapinan toivoisi tuottavan meille kohtuuhinnalla terveellistä kotimaista ruokaa. Sen olisimme niin veronmaksajina kuin tuottajinakin kyllä ansainneet.      
Palataanpa vielä tämän jutun alkuun. Ja todetaan, että maan talous alkaa olla jo niin kuralla, että kohta taidetaan alkaa huutaa jo demareita apuun laittamaan maan asioita kuntoon. Niin on käynyt ennenkin, kun porvarivoimin kuten nytkin, on maata hallittu ja myllerrykset käyneet rajojemme ulkopuolellakin.
Niin että jos demareita näissä Toivo-talkoissa tarvitaan, niin sopiipa tässä kysyä vastausta vartoomatta, että missä on nyt tämän päivän Lipponen? Hänenlaiselleen olisi nyt sosiaalis-taloudellinen tilaus ja koko lailla piankin.    
Kepu kerkisi ennen meitä rikkomaan gallupissa 20% kannatusrajan. Tällä menolla me seuraamme perässä ellemme ehdi peräti edellekin.
Kyllä nyt puoluetoimistomme pitäisi pikimmiten jalkautua maakuntiin kertomaan meiningeistään ja kuulemaan tavallisia rivijäseniä, nykyisiä ja entisiä. Ei nyt ole enää varaa odottaa EU-vaaleja ja käydä työhön sen jälkeen. Se pitää tehdä juuri nyt.
Heinäluoma kieltäytyi EU-ehdokkuudesta. Mahtoiko Bryggaren ilmoitus omasta ehdokkuudestaan päätökseen vaikuttaa, en tiedä. Kun nyt Heinäluoma kuitenkin ilmoitti kiinnostuksestaan tehdä edelleen työtä puolueen puolesta, niin nyt sitä olisi.

Mitähän, jos puoluejohto päättäisi tässä tilanteessa laittaa todella vauhtia alamäen kääntämiseksi ylämäeksi ja kokoaisi Heinäluoman johdettavaksi kunnon iskuryhmän alan naisista ja miehistä.
 Ja tässä tapauksessa enemmän tekijöistä kuin näkijöistä, ei hansikkaita vaan kunnon kintaat, ei verkkosukkia vaan kunnon pässinpökkimät. Ja tavoitteeksi palauttaa ihmisten usko ihmiskasvoiseen sosialidemokratiaan.
Timo Roos

27.1.2009 09:42

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva