Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uusi laki tuo yliopistokeskusten asemaan vakautta ja pysyvyyttä

Kuva: Uusi laki tuo yliopistokeskusten asemaan vakautta ja pysyvyyttä

Porin yliopistokeskuksen johtaja Harri Peltoniemi on tyytyväinen uuteen yliopistolakiin. Hallituksen sivistyspoliittinen ministerityöryhmä pääsi tiistaina lopulliseen ratkaisuun lain sisällöstä ja eduskunnalle lakiesitys annetaan helmikuun puolivälissä.

Porin ja Satakunnan kannalta tärkeintä on se, että yliopistokeskukset ovat saamassa uuteen lakiin maininnan  yliopistojen alueellisen yhteistyön muotona. Tähän asti yliopistokeskuksista ei ole ollut laissa lainkaan mainintaa.

- Hyvä asia, jota maakunnassa on poliittisesti yhteisvoimin ja voimakkaasti ajettu eteenpäin. Se, että yliopistokeskukset mainitaan nyt laissa erikseen, tuo vakautta ja pysyvyyttä niiden toimintaan, Peltoniemi kiteyttää.

Uuteen lakiin tulee myös rahoitusasetus, jonka myötä yliopistokeskusten rahoitukseen saadaan selvät pelisäännöt. Yliopistokeskusten valtionrahoitusta esitetään vakinaistettavaksi ja osaksi niitä koordinoivien yliopistojen rahoitusta.

- Rahoitus tulee siis emoyliopistoilta, mutta edelleen alueen oma tuki on tärkeää.

Peltoniemen mukaan rahoituksessa tulee nyt paremmin huomioitua elinikäinen oppiminen, joka on oleellinen osa yliopistokeskusten toimintaa.

Porin yliopistokeskuksessa on tällä hetkellä noin 3 700 opiskelijaa. Opiskelijamäärä on jatkuvasti kasvanut erityisesti aikuiskoulutuksen puolella.

- Uutena korkeakouluihin on tulossa oppisopimustyyppistä koulutusta, jota toivomme saavamme Poriinkin. Tällaisena aikana, kun yrityksillä on vaikeaa, kannattaisi panostaa työntekijöiden koulutukseen.

- Yliopistokeskuksessa haluamme räätälöidä työelämälähtöistä koulutusta yritysten tarpeisiin. Viiden eri yliopiston tarjonta mahdollistaa aikuispuolellakin monipuolisten, henkilökohtaisten opiskelupolkujen suunnittelun ja etenemisen jopa tutkintoon saakka.
Porin yliopistokeskuksessa on kevätkaudella tulossa uusia avauksia. Uudenlaisen luovan talouden maisteriohjelman haku on parhaillaan käynnissä ja koulutus alkaa ensi syksynä. Uutta on myös se, että IT tradenomeista koulutetaan tietotekniikan diplomi-insinöörejä.

Maarit Kautto

22.1.2009 08:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva