Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Team-fuusion ratkaisun hetket lähestyvät

Kuuden SAK:laisen teollisuusliiton fuusiohanke eli Team-liittoprojekti lähestyy ratkaisuvaihettaan. Metallityöväen liitossa ja Kemianliitossa järjestetään 5.–19. helmikuuta jäsenäänestykset fuusioon mukaan lähtemisestä tai pois jäämisestä.

 

Kemianliitossa äänestyksen tulos on sitova, Metallissa ei, mutta Metallissakin äänestyksen tulosta pidetään ”moraalisesti sitovana”.
Kahden liiton jäsenillä on nyt valta käsissään: ilman Metallia tai Kemiaa hanke ei toteudu.

Metallin ajatellaan olevan vahvasti Teamin kannalla ja Kemia nähdään vähän epävarmempana, mutta kummassakaan liitossa ei voida eikä haluta suoralta kädeltä ennustaa, miten jäsenäänestyksissä käy.

Kummassakin toivotaan, ettei äänestysaktiivisuus jäisi kovin matalaksi.

Aluetoimitsija Ari Vahala Metallityöväenliiton Satakunnan aluetoimistosta muistuttaa, että vaikka Metalli on liittona ilmaissut olevansa Teamin takana, suhtautuminen siihen on kaksijakoista. Vasemmistoliitto on varauksellinen ja demarit pitävät yleisemmin fuusiota hyvänä juttuna.

Vahala muistuttaa lisäksi, että jäsenkyselystä on päätetty yhteisesti ja puheenjohtajan suulla on muistutettu, että jäsenäänestyksen tulos on moraalisesti sitova.

– Itse en osaa varmasti sanoa, kuinka äänestyksessä käy.

Vahala arvelee, että äänestyksen vaihtoehtoja mietitään pitkälti tunteella.

– On helppo sanoa ensimmäiseksi ”ei”, mutta kun tutustuu asiaan, kanta voi muuttua.

Vahala toivoo joka tapauksessa jäsenten äänestävän aktiivisesti. Jäsenäänestyksen tuloksen perusteella  liittotoimikunta katsoo, onko edellytyksiä kutsua koolle ylimääräinen liittokokous, jossa päätetään liiton kannasta Teamin perustamiseen.

Jäsenäänestystä ennen järjestetään alueellisia tiedotustilaisuuksia. Metallilla on tällä viikolla Satakunnassa kolme tiedotus- ja koulutustilaisuutta,  tänään tiistaina Harjavallassa Hotelli Hiittenharjussa kello 18, keskiviikkona Raumalla Hotelli Cumuluksessa kello 18 ja torstaina Porissa ravintola Liisanpuistossa kello 18. Porin tilaisuuteen osallistuu puheenjohtaja Riku Aalto.

Heli Kokko

20.1.2009 08:19

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva