Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

AKT:n Räty: SAK:n valtuustolle valinnan oikeus

Auto- ja kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n puheenjohtaja Timo Räty ei halua lähteä spekuloimaan SAK:n tulevan puheenjohtajan nimellä. Rädyn mielestä puheenjohtajaratkaisuissa ei ole tärkeää, kuinka monta ehdokasta on, vaan se, että SAK:n valtuusto voi valinnan aidosti tehdä.

 

- Vierastan sitä, jos pyritään käymään jonkinlaista julkisuuskampanjaa. Puheenjohtajavalinnan ei tule olla julkisuuspeliä vaan valtuuston jäsenille on turvattava mahdollisuus tehdä valinta rauhassa.

- Minun mielestäni tärkeintä on, että löydetään sellainen ihminen, joka pystyy toteuttamaan SAK:n tulevaisuuden kannalta tärkeitä asioita.

Näistä päällimmäisiä ovat Rädyn mielestä se, että tuleva puheenjohtaja pystyy yhdistämään SAK:laisia liittoja niin tiiviiksi, että SAK:lla on jatkossakin rooli sopimuspolitiikassa. Se tarkoittaa keskitettyä sopimuspolitiikkaa. Toinen iso haaste liittyy pätkätöihin ja niitä tekevien työsuhdeturvaan.

- Sillä alueella pitää pystyä etenemään voimakkaasti.

Rädyn mukaan puheenjohtajan vaihdosvaiheessa myös työttömyysturva saattaa nousta konfliktin aiheeksi, jos hallitus lähtee SATA-komitean puheenjohtajan Markku Lehdon linjoille työttömyysturvan heikentämisessä.

Viime viikon lopulla YLE ja Helsingin Sanomat uutisoivat SAK:n teollisuusliittojen asettuneen puheenjohtajavalinnassa laajasti Paperiliiton nykyisen liittosihteerin Petri Vanhalan taakse ja houkuttelevan myös kuljetusalan liittoja samaan rintamaan. Samojen lähteiden mukaan tänään tiistaina pidetään teollisuus- ja kuljetusalan liittojen demarijohtajien kokous, jossa asiaa käsitellään.

Aikaisemmin puheenjohtajakaavailuissa on julkisuudessa ollut esillä PAM:n puheenjohtajan Ann Selinin ja SAK:n työelämäosaston johtajan Lauri Lylyn nimet. Kukaan esillä olleista ei ole kuitenkaan vielä ilmoittautunut kisaan.

Ehdokkaiden on toivottu ilmoittautuvan helmikuun loppuun mennessä. 25. maaliskuuta SAK:n valtuusto kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen tenttaamaan puheenjohtajaehdokkaita. Uusi puheenjohtaja Lauri Ihalaisen tilalle valitaan valtuuston kokouksessa 14. toukokuuta.

UP/Heikki Lehtinen

20.1.2009 08:18

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva