Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pienempien talopakettien suosio kasvussa

Kuva: Pienempien talopakettien suosio kasvussa

Talouden yleinen epävarmuus vaikuttaa omakotitalopakettimarkkinoihin siten, että asiakkaat valitsevat neliömäärältään pienempiä vaihtoehtoja. Suuntaus näyttää vievän 250-neliöisistä suurtaloista 100-150 neliöisiin omakotitaloihin. Säästöjä haetaan myös edullisempien sisustusmateriaalien käytöllä.

Entistä pienempien talopakettien kysynnän kasvu näkyy parhaiten niillä talopakettivalmistajilla, joilla löytyy valikoimaa pienimmistä suurimpiin malleihin.

Älvsbytaloja Satakunnassa edustava Pekka Pohjola arvioi, että taantuman myötä talopakettien lukumäärällinen myynti laskee, mutta yrityksen markkinaosuus noussee 13 prosentista 20:een.

Muuttovalmiita Älvsbytaloja on myyty Satakunnassa yli kymmenen vuotta. Pekka Pohjola summaa, että tuona aikana maakuntaan on pystytetty noin 350 taloa. Suosituimmat talomallit ovat puolitoistakerroksinen Lohiatar ja yksitasoinen Kuutar.

- Molemmissa on samanlainen pohjaratkaisu ja ne ovat perinteisen tyylisiä puutaloja, jotka näyttävät vuodesta toiseen miellyttävän suomalaisten silmää.

- Lohiataressa on huoneistoalaltaan 101,5 neliön alakerta ja esivalmisteltu yläkerta, jonne on mahdollisuus tehdä 47 neliötä lisätilaa perheen kasvaessa.

- Esivalmisteltu tarkoittaa sitä, että toimitukseen sisältyvät jo portaat sekä valmiudet sähkö-, puhelin- ja LVI-töille. Näin yläkerran rakentamisesta täysin valmiiksi myöhemmin ei tule kovin suuria kustannuksia.

- Kuutar puolestaan on 101,5 neliöinen, neljän huoneen ja keittiön yksikerroksinen ratkaisu, joka sopii pienelle ja vähän isommallekin perheelle, Pohjola selvittää.

Huonekaluja vaille täysin muuttovalmis talopaketti on oiva ratkaisu silloin, kun omat rahkeet ja aika eivät tunnu riittävän rakentamiseen tai halutaan päästä muuttamaan uuteen kotiin kohtuullisen nopeasti. Talopaketissa myös kustannukset pysyvät koko ajan hallinnassa.

- Kun meiltä tilataan talopaketti, tiedämme jo silloin toimitusajan viikon varmuudella. Puolitoista kuukautta ennen talopaketin saapumista asiakas saa kirjeen, jossa kerrotaan tarkka pystytyspäivä ja -aika sekä kokonaishinta sentilleen.

- Talon pystytys alkaa aina kello 07.00 aamulla sinä päivänä, kuin on luvattu. Ensimmäisenä pystytyspäivänä taloon asennetaan jo vesi, sähkö ja lämpö, Paul Voipio kertoo. Hän on toinen Älvsbytalojen edustaja Satakunnassa.

Älvsbytalopaketti sisältää aina rossiperustuksen, rahdit ja kaikki työt, tärkeimmät kodinkoneet sekä energiakustannuksia alentavan poistoilmalämpöpumpun. Jos taloon halutaan matkan varrella muutoksia, pystytään niiden vaikutukset kokonaishintaan ilmoittamaan heti tarkalleen.

- Asiakas maksaa vasta valmiista talosta, etumaksua ei ole. Talo käy myös lainan vakuudeksi pankkiin, Voipio kiteyttää. 

Maarit Kautto

16.1.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva