Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vanhasen hallitus pitänyt kolmikantalupauksensa

Kuva: Vanhasen hallitus pitänyt kolmikantalupauksensa

Vanhasen kakkoshallitus on pitänyt hyvin työmarkkinajärjestöille antamansa lupauksen työelämäasioiden kolmikantavalmistelusta. Jopa niin hyvin, että työmarkkinajärjestöt ovat ylityöllistettyjä hallituksen erilaisten hankkeiden ja ohjelmien työryhmissä, niiden alatyöryhmissä, jaostoissa, seuranta- ja ohjausryhmissä.

 - Työn puute ei vaivaa. Työryhmiä ja vastaavia on valtava määrä, kertoo johtaja Lauri Lyly SAK:sta.

 Myös jälki on hänen mukaansa ollut kohtalaista. Työmarkkinajärjestöjä on paitsi kuultu, myös kuunneltu.
 SAK:lla on edustajansa yli neljässäkymmenessä hallituksen asettamassa työelämähankkeessa. Ne työllistävät Lylyn mukaan koko SAK:n keskustoimiston satapäisen työntekijäkunnan.

 - On turha kysellä mitä keskusjärjestö tekee silloin, kun tupoja ei tehdä. Valtaosa työstä kuluu muuhun kuin tupoon.
 Tupo-neuvottelut työllistävät keskusjärjestöneuvottelujen aikana 10 - 15 ihmistä SAK:n toimistosta. Lylyn mukaan ei ole pelkoa keskusjärjestöjen jäämisestä työttömiksi, kun keskusjärjestöjen tupojen jäädessä historiaan.

Valtaosa työryhmistä ja muista toimielimistä liittyy tavalla tai toisella Rauno Vanhasen johtamaan työn, yrittämisen ja työelämän politiikkaohjelmaan.

Kyseessä on laaja poikkihallinnollinen ohjelma, jolla haetaan kestäviä ratkaisuja talouskasvun ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohjan turvaamiseksi väestön ikärakenteen vanhentuessa.

Ohjelma valmistellaan yhteistyössä työmarkkina- ja yrittäjäjärjestöjen kanssa.

SAK:n johtajan Lauri Lylyn mukaan monet eri työryhmien asiat menevät siinä määrin päällekkäin ja limittäin, että se haittaa jo asioiden hallintaa. Samat asiat pyörivät useissa eri työryhmissä.

Esimerkiksi sosiaaliturvan kokonaisuudistusta valmistelevassa työryhmässä pyöritetään osittain samoja asioita kuin valtiosihteeri Raimo Sailaksen vetämässä kohtaantotyöryhmässä ja työministeri Tarja Cronbergin (vihr.) joustoturvatyöryhmässä.

Cronbergin vetämä työryhmä pohtii työelämän joustavuuden ja turvallisuuden tasapainon parantamista. Se työ on Lylyn mukaan alkuvaiheissa, eikä ydinkohtiin ole vielä päästy.

Sailaksen työryhmässä käsitellään työn ja työvoiman kohtaamisen ongelmia. Lylyn mukaan tarkoitus on hakea kestäviä ratkaisuja pidemmällä sihdillä. Hän toivoo, ettei Sailas lataa työryhmän keskeneräisiä asioita elvytyspakettiin, jota valtiosihteeri valmistelee hallitukselle vuoden ensimmäiseen lisäbudjettiin vietäväksi.

- Kohtaantokysymys pitää ottaa omana asianaan ja elvytyspaketti omana kokonaisuutenaan.

Kari Leppänen
UP-uutispalvelu

15.1.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva