Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauma valmistautuu taantumaan ohjelmalla

Rauman kaupunginhallitus valmistautuu taantumaan toiminnan ja talouden valmiussuunnitelmalla. Siinä tarkastellaan palvelujen säilyttämistä suhdanteista riippumasta sekä taantuman tai laman aikana.

 

Pääajatuksena suunnitelmassa on palvelujen säilyttäminen ja henkilöstön työpaikkojen turvaaminen.

Käytännössä ohjelma antaa mahdollisuuden maksujen ja taksojen korottamiseen. Myöskään ansiotulo- ja kiinteistöveroprosenttien korottamiseen voidaan tarvittaessa turvautua, mutta näissä voidaan liikkua tarvittaessa myös alaspäin.

Suhdanteista riippumatta tarkastellaan kaupungin toimintojen järkeistämistä, tarkastelemalla mm. hallintokuntien palveluverkkoja ja käytettävissä olevia tiloja. Samoin kaupunki hyödyntää henkilöstön eläköitymisen sekä Lapin kuntaliitoksen ja kansanterveyden kuntayhtymän tuomat mahdollisuudet, hyödyntäen sisäistä rekrytointia ja uudelleenkoulutusta.

Taantuman tai laman aikana Rauman kaupunki lähtee neuvottelemaan henkilöstön kanssa säästösopimuksista, joilla esimerkiksi lomarahat vaihdettaisi vapaisiin. Tuotannollisten ja taloudellisten syiden takia toteutettavan lomautukset ja irtisanomiset eivät kuitenkaan kuulu keinovalikoimaan.

Lisärahoitusta ei lähdetä hakemaan myöskään liikelaitosten peruspääoman tuottoa korottamalla. Parempana vaihtoehtona kaupunginhallitus pitää investointien uudelleenarviointia. Uudelleen ajoituksesta päätöksen tulee tekemään kaupunginhallitus tarvittaessa erikseen.

Investointien mitoituksessa kipurajana pidetään niiden toteuttamista pääasiassa tulorahoituksella, kassavaroilla sekä talletuksilla. Lainanhoitokustannukset eivät saa taantuman tai laman aikanakaan nousta yli 20 prosenttiin yhden tuloveroprosentin tuotosta.

Konkreettiset päätökset kaupunginhallitus teki siitä, että hallintokuntia pyydetään laatimaan prosentin suuruiset säästösuunnitelmat. lisäksi kaupunginhallitus päätti asettaa investointien toteuttamisen luvanvaraiseksi. Yli 150 000 euron investoinnille aloitusluvan myöntää kaupunginhallitus ja sitä pienemmille kaupunginjohtaja.

 

13.1.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva