Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kaupunginsihteerin vaali: Viisi hakijaa haastateltavaksi

Kaksi vuotta Porin vt. kaupunginsihteerinä toiminut oikeustieteen kandidaatti Lauri Kilkku on loppusuoralla, kun kaupunki valitsee itselleen uutta kaupunginsihteeriä. Kaupunginhallitus kutsui maanantaina viisi virkaa hakenutta henkilöä haastateltavaksi. Kilkun ohella loppusuoralle pääsi mm. Noormarkun vs. kunnansihteeri Marika Luoma.

 

Kaupunginhallituksen haastatteluun kutsumat hakijat ovat Porin vt. kaupunginsihteeri Lauri Kilkku Porista, Noormarkun vs. kunnansihteeri, hallintotieteiden maisteri Marika Luoma Merikarvialta, Turun  yliopiston kansainvälisten asioiden suunnittelija, valtiotieteiden maisteri ja oikeustieteiden kandidaatti Elina Reinikainen-Vänni Turusta, Tampereen yliopiston innovaatioasiamies, terveydenhuollon maisteri ja filosofian tohtori Tiina Salminen Tampereelta sekä Rauman seurakunnan hallintojohtaja, varatuomari Kari Uuttu Harjavallasta. Uuttu on toiminut myös pari vuotta Porin henkilöstölakimiehenä.

Lauri Kilkun ehdokkuus kaupunginsihteerin virkaan on herättänyt huomiota, koska hänen isänsä Pentti Kilkkua (kok) ollaan valitsemassa samaan aikaan Porin uuden kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Pentti Kilkku kuuluu myös vanhaan kaupunginhallitukseen.

Kaupunginsihteeri toimii mm. kaupunginhallituksen asioiden valmistelijana ja sihteerinä, ja puheenjohtajan sekä sihteerin sukulaisuussuhteen odotetaan muodostuvan ongelmalliseksi päätöksenteossa.

Marika Luoma on toiminut Noormarkun vs. kunnansihteerinä viime keväästä lähtien, kun kunnansihteeri Ilmo Marttila valittiin vt. kunnanjohtajaksi. Luoman on tarkoitus jatkaa tehtävässään Porin ja Noormarkun kuntaliitokseen saakka.
Uuden kaupunginsihteerin valinta kuuluu kaupunginhallitukselle. Valinta tapahtuu aikaisintaan 26. tammikuuta.

Jukka Vilponiemi

13.1.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva