Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Asuntoja ja asioita

Kuva: Asuntoja ja asioita

Tuttu vanha toveri päätti parisen vuotta sitten siirtyä vaimoineen omakotitalosta kerrostaloon. Ikääkin oli jo tullut eivätkä voimatkaan enää tahtoneet riittää pihatöihin. Asunto-osake siis ostettiin ja laitettiin kotitalo myyntiin. Vaikeudet alkoivat siitä.

Kiinteistövälittäjä hinnoitteli talon selvästi yläkanttiin ja siitäkö johtui, että kysyjiä oli vähän eikä ostajia yhtään. Välittäjää vaihdettiinkin. Hermot alkoivat jo olla pinnalla, terveyskin reistaili mutta ostajaa ei vain kuulunut.

Paljon piti hintaa laskea ennenkuin sellainen löytyi. Pari vuotta kertoi toveri vaimoineen riippuneensa kuin löysässä hirressä. Tapasimme hiljattain tyytyväisen parin. Hinnan pudotus ei enää harmittanut. Saatiinhan sentään enemmän kuin nyt saataisiin.

Vajaat kaksi vuotta sitten täällä oli asuntomessut. Alueelle piti rakentaa isommatkin vaatimukset täyttäviä taloja mutta myös tavallisten ihmisten ulottuvilla olevia. Nyt on tilanne se, että osa taloista on vielä myymättä, osaa myydään jo toiseenkin kertaan. Jossakin asuu perhe, jonka alkuperäinen kustannusarvio ylittyi 100 000 eurolla.

Helsingissä puolestaan odottaa käräjätupa ison kiinteistövälitysfirman johtajia. Verotusta on kierretty tuloksellisesti maksamalla suuri osa palkoista matkakuluina.

Mistä tämä kaikki kertoo? Siitä se kertoo, että laman alla elämme eikä siihen ehkä riittävästi valmistautuneina. Ja samaan aikaan maan hallituksen johto kiukuttelee, kun mm. demarit uskalsivat lamasta edes puhua jo hyvissä ajoin.

Ja jotta tämän tositarinan saisi vielä siirrettyä politiikan puolellekin, niin kerrottakoon, että kepun kansanedustaja Risto Aution, sen tv:n Kotikadun Hanneksen, komeaksi laitettua taloa myydään edelleen. Ei ole käynyt kaupaksi.

Kepulaisedustaja sai asunnonmyynnistään jutun Ilta-Sanomiin jo lokakuussa ja nyt taas. Tässä välillä kaupankäynnistä on ollut komeat jutut Avussa, 7 päivää lehdessä ja Iltalehdessä.

Ettei vain tässäkin olisi käynyt kuin ent. Hiihtoliiton puheenjohtajalle Esko Aholle, kepu, joka hinnoitteli Lahden doping-hiihtojutussa kunniansa loukkaamisen noin miljoonaksi markaksi, josta summasta lopulta sai vain murut.

Onkohan kepulaisilla poliitikoilla vikana mittakaavavirhe itseään ja taloaan hinnoitellessaan.

Huhujen mukaan sdp:n eduskuntaryhmässä on viritteillä ryhmän puheenjohtaja Tarja Filatovin vaihtaminen Eero Heinäluomaan. Puolueen nykytila kun kuulemma edellyttäisi sitä. Puhuttu on myös Antti Kalliomäen tai Erkki Tuomiojan paluusta ryhmän johtoon.
Asioista hyvin perillä oleva toveri tuollaisia suunnitelmia minulle paheksui voimakkaasti. Sanoi, että kun tässä on kirottu viimeisimpien vuosien politiikkaa, niin miksi pitäisi palauttaa paikoilleen juuri ne, jotka ovat tuosta ajasta olleet vastuussa. Mitäpä siihen vastata?

Viime kesänä valitsi puoluekokous Hämeenlinnassa puolueelle uuden johdon. Pitäisikö sille nyt jo ryhtyä asettelemaan eduskuntaan päällystakkia? Keskustelu puheenjohtajasta käytiin jo kesällä ja nuija kopahti pöytään. Jos keskustelu jo tässä vaiheessa uudestaan avataan, ollaan loputtomassa suossa.

Mikään ei silti estä, että puolueessa ryhdytään todella miettimään, millä kannatuksen lasku saataisiin pysähtymään. Ei se pysähdy muiden puolueiden tekemillä virheillä eikä keskinäisellä riitelyllämme.

Ryhdistäytyminen olisi nyt paikallaan. Ja ehkäpä sopisi myös, vaikka se vähän luonnon päälle kävisikin, vilkaista, millä tavalla sdp:ta takavuosina mm. pidettiin näkyvillä.

Tässä siitä yksi mielestäni kuvaava ja seurattavaksi sopiva tapaus:

Oli paras aika kesästä, Paasion Pepe puolueen puh.johtajana ja radion klo 13:n uutiset kertoivat erään kepulaispoliitikon arvostelleen kovin sanoin sdp:ta.

Klo 14 radio kertoi puheenjohtaja Paasion puhuneen Turussa. Puheessaan tämä oli antanut samalla ellei vähän isommallakin mitalla kepulaiselle takaisin juuri radion tuntia aikaisemmin kertomassa asiassa. Noinhan sen pitäisi mennä nytkin, haasteeseen pitää vastata oitis kuten Paasio teki - kuuli uutiset radiosta, kirjoitti siihen vastineen ja laittoi menemään Suomen Tietotoimistolle. Ja piste!

13.1.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva