Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

”Ei vaikutusvaltaa, liikaa ryhmäkuria”

Satakuntalaiset demarien kansanedustajat arvostelevat hallituspuolueiden edustajia maakunnan kehnosta edunvalvonnasta.

 

Sosialidemokraattien satakuntalaiset kansanedustajat arvostelevat hallituspuolueisiin kuuluvia maakunnan edustajia heppoisiksi Satakunnan edunvalvojiksi. Sosialidemokraattien mielestä porvaripuolueiden edustajilla on ryhmissään liian tiukka kuri, eikä heillä tunnu olevan ryhmiensä sisällä juuri vaikutusvaltaakaan kotimaakunnan etujen ajamiseksi.
Demarikansanedustajien Antti Vuolanteen ja Reijo Kallion kielet kirvoitti liikenneministeri Anu Vehviläisen (kesk) esitys valtion elvytyspaketin liikenneväylärahoista, jotka näyttävät menevän Itä-Suomeen ja Uudellemaalle, kun taas Satakunta ja Varsinais-Suomi jäisivät nuolemaan näppejään.
Vielä joulun alla Satakuntaliitto ja maakunnan yrittäjäjärjestöt tekivät toiveikkaina listaa maakunnan tarvitsemista liikennehankkeista elvytyspakettia varten. Listalla oli useita tie-, rata- ja meriväylähankkeita, joilla maakunnan liikenneoloja voitaisiin selvästi parantaa.
Valtatie 2:n, valtatie 8:n, Tampereen radan sekä Porin ja Mäntyluodon meriväylien sijaan liikenne- ja viestintäministeriö haluaa ohjata elvytysrahoja lähinnä vain Kuopion ja Joensuun suuntiin sekä Uudellemaalle.
- Liikenneministeriö on ollut porvarihallituksen aikana Satakunnalle vihamielinen. Sen osoitti jo taannoinen liikennepoliittinen selonteko, tuomitsee porilainen Antti Vuolanne, joka on vielä myös Satakuntaliiton maakuntavaltuuston varapuheenjohtaja.
Maakuntahallituksen puheenjohtaja, raumalainen Reijo Kallio on Vuolanteen kanssa samoilla linjoilla.
- Liikenneinvestointien painopistettä on pakko siirtää Länsi-Suomeen, jossa on todellinen tarve väylähankkeille. Itä-Suomen hiljaisilla teillä mahtuu sentään vielä liikkumaan toisin kuin täällä, Kallio sanoo.


Demariedustajat osoittavat syyttävän sormensa hallituspuolueiden kokoomuksen ja keskustan satakuntalaisiin kansanedustajiin, jotka ovat epäonnistuneet maakunnan edunvalvonnassa ryhmiensä sisällä.
- Esimerkiksi budjettiin liittyvät päätökset tehdään hallituspuolueiden sisällä, ja maakunnan edustajien pitäisi olla siellä valppaina ajamassa yhteisesti sopimiamme hankkeita budjettiin. Tulokset osoittavat kuitenkin sen, että heidän vaikutusvaltansa tuntuu kevyeltä, Reijo Kallio sanoo.
Antti Vuolanteen mielestä erityisesti ulvilalainen sisäministeri Anne Holmlund (kok), puolueensa porilainen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja (kok) sekä keskustan eduskuntaryhmän euralainen puheenjohtaja Timo Kalli ovat avainasemassa.
- Heidän pitäisi olla valppaina, kun satakuntalaisia hankkeita yritetään saada valtion budjettiin, mutta he eivät ole onnistuneet juuri pelaamaan kotiinpäin.
Vuolanne ihmettelee porvaripuolueiden sisäistä ryhmäkuria, jolla niiden kansanedustajia kielletään äänestämästä oman maakunnan hankkeiden puolesta, elleivät ne sisälly hallituksen esityksiin.
- Porvarien edustajat joutuvat eduskunnan suuressa salissa äänestämään omiakin aloitteitaan vastaan. Tällaista ryhmäkuria ei eduskunnalla ole nähty sitten 1960-luvun. Sosialidemokraattien ollessa hallitusvastuussa edustajat ovat voineet pitää oman maakunnan puolta loppuun asti, Vuolanne huomauttaa.
Kallio ja Vuolanne toivovat hallituspuolueiden edustajilta aktiivisuutta ja lupaavat kannatusta maakunnan parhaaksi oleville aloitteille.
Jukka Vilponiemi

9.1.2009 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva