Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin Suomalaisen Palvelukodin toiminta yhdistykseltä yritykselle

Porin Suomalaisen palvelukodin palvelutuotanto on siirretty yhdistykseltä yksityiselle yritykselle, Dementiahoitokoti Dagmaaria Oy:lle. Siirto tuli välttämättömäksi palvelukotia ylläpitäneen Porin Suomalaisen Vanhainkotiyhdistyksen talouden heikennyttyä.

 

Ratkaisua vaikeuksiin on haettu viime huhtikuusta lähtien, ja kaupunki on ollut mukana neuvotteluissa ja järjestelyissä, koska sosiaalitoimi ostaa palvelukodin tuottamat  tehostetun asumisen palvelut. Palvelukodissa on 48 asukasta.
Vanhuksille ja heidän omaisilleen pidettiin eilen asiasta tiedotus- ja keskustelutilaisuus. Omaisille haluttiin viestittää, että vanhusten hoiva, hoito ja asuminen jatkuvat kuten ennenkin eli toimintaympäristö säilyy ennallaan ja entinen henkilökunta jatkaa uudessa yrityksessä.
Ennallaan säilyy myös palvelukodin nimi.

Porin Suomalaisen Vanhainkotiyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Mäkelä pitää talousvaikeuksien ensisijaisena syynä sitä, että pari vuotta sitten kaupungin kanssa tehty puitesopimus oli hinnaltaan alimitoitettu.
Sosiaalilautakunta hyväksyi joulukuussa 2006 tarjousvertailun ja käyntien perusteella dementikoille tarkoitetun tehostetun palveluasumisen tuottajiksi kolme toimijaa varsin erilaisilla hinnoilla.
Porin Suomalaisen Vanhainkotiyhdistyksen tarjouksen vuorokausihinta oli 71,60 euroa, Dementiahoitokoti Dagmaaria Oy:n 78 euroa ja Ruskakodin Palvelutaloyhdistyksen 83,70 euroa.
Viime kesäkuussa tehty hintojen 4,6 prosentin korotus ei enää auttanut nostamaan yhdistyksen taloutta.
Vaikka Mäkelä arvelee, ettei yhdistykselle olisi tullut nykyisiä vaikeuksia, jos se 2006 olisi neuvotellut itselleen paremmat toimintaehdot, hän silti näkee, että palvelujen tuottaminen yhdistyspohjalta käy nykyisin vallitsevassa yritysilmastossa yhä hankalammaksi.
Muutoksia vanhuspalvelujen tuottamisen pohjaan on jouduttu tekemään muuallakin, esimerkiksi Säkylässä ja Nakkilassa.
Vaihtoehtoina on, että yhdistys perustaa yrityksen toimintaa varten, tai sitten palvelun tuottaminen siirretään toiselle toimijalle.

Mäkelä korostaa, että palvelukodin toimintaan ei tule olennaisia muutoksia. Hän arvelee, että valtaosa asukkaista ei huomaa mitään muutosta.
Tiedotustilaisuus järjestettiinkin lähinnä asukkaiden omaisille, koska he ovat olleet huolissaan muutoksista.
Kiinteistön omistaa edelleen Porin Suomalainen Vanhainkotiyhdistys – nyt jo 60-vuotias – ja uusi toimija tulee tiloihin vuokralle.
Suurempaa remontin tarvetta ei Mäkelän mukaan talossa ole, koska tilat saneerattiin kymmenen vuotta sitten.
– Perusinfra on talossa nykyaikainen ja toimiva, hän selvittää.
Heli Kokko
 

8.1.2009 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva