Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ulvilan demarijohdolle Ruohon loikkaus oli helpotus

Neuvottelut paikoista kesken: Loikkaus vie yhden hallituspaikan SDP:ltä.

 

Demarivaltuutetun ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan Ari Ruohon loikkaus demareista kokoomukseen on suurelle osalle Ulvilan demariväkeä helpotus.
Ulvilan sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtajan Seppo Virtasen mukaan tieto ruohon loikkauksesta oli aluksi yllätys, mutta järjestökentästä tulleet kommentit ovat muuttuneet nyt helpotuksen ilmaisuiksi.
- Loikkaus oli täysin Ari Ruohon oma ratkaisu. Nyt kunnallisjärjestön tai valtuustoryhmän ei tarvitse jatkaa nauhakaupunkikiistelystä ryhmän sisällä käytyä keskustelua tai ryhtyä enempiin toimiin, sanoo Virtanen.
Ruoho oli vastoin sosialidemokraattien järjestöpäätöstä viemässä Ulvilaa kohti nauhakaupunkia toisen demarivaltuutetun Mari Aallon kanssa. Aalto ei jatka tammikuun lopulla työnsä alkavassa uudessa kaupunginvaltuustossa, ja kunnallisjärjestössä on keskusteltu kurinpitotoimista Ruohon toiminnan takia.
- Nyt tätä prosessia ei tarvitse jatkaa. Niinpä loikkaus on koettu helpotukseksi. Huono maku on jäänyt ainoastaan Ruohon ala-arvoisesta toiminnasta  prosessin yhteydessä. Hän ei ole ollut kunnallisjärjestöön tai valtuustoryhmään henkilökohtaisesti yhteydessä lainkaan.
Virtanen huomauttaa, että vielä kunnallisvaaleissa Ruoho käytti hyväkseen SDP:n järjestökenttää, mutta toisaalta hän myös hajotti puolueen kannattajakuntaa.
- Yhtenäisenä olisimme saaneet ehkä suuremman kannatuksen, sanoo Virtanen.

 Loikkaus siis on toki aiheuttanut Ulvilan demareissa myös närää, eikä vähiten siksi, että sen takia puolue menettää Ulvilan uudesta kaupunginhallituksesta neljännen paikkansa.
SDP jatkaa Ulvilassa suurimpana ryhmänä, jonka paikkaluku valtuustossa laskee 12:sta 11:een. Kokoomuksen paikkamäärä taas nousee 10:een.
- Tuon merkitystä ei pidä silti liioitella, koska olisimme kuitenkin vähemmistönä vasemmistoliiton lähdettyä kokoomuksen ja keskustan kelkkaan, Seppo Virtanen pohtii.
Ryhmien väliset neuvottelut luottamuspaikoista ovat Ulvilassa vielä osittain kesken, joskin pääpiirteet ovat selvillä.
Tässä vaiheessa sosialidemokraatit, vihreät ja perussuomalaiset ovat solmineet teknisen vaaliliiton, samoin kokoomus, keskusta ja vasemmistoliitto.
Jukka Vilponiemi

  

Friitalan Ty valitsee uuden johdon vielä tammikuussa

Sosialidemokraateista kokoomuksen loikannut Ari Ruoho oli ennen siirtoaan Friitalan työväenyhdistyksen puheenjohtaja, ja yhdistys joutuu nyt valitsemaan uuden johdon.
Varapuheenjohtaja Anni Kulmalan mukaan yhdistyksen johtokunta kokoontuu tänään torstaina pohtimaan tilannetta.
- Tarkoituksemme on kutsua yhdistyksen ylimääräinen kokous koolle vielä tammikuussa ennen uuden valtuuston ensimmäistä kokousta, Kulmala kertoo.
Hänen mukaansa yhdistyksessä ollaan pettyneitä Ruohon radikaaliin ratkaisuun.
Kulmalan näkemyksen mukaan yhdistys on ollut muuten tyytyväinen Ari Ruohon toimintaan, mutta tiettävästi näkemys ei ole kuitenkaan kaikkien mieleen.

8.1.2009 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva