Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sdp lennättää Kiurun Porin valtuuston johtoon

Kuva: Sdp lennättää Kiurun Porin valtuuston johtoon

Porin sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön edustajisto valitsi tiistai-iltana kansanedustaja Krista Kiurun (sd) ehdokkaakseen Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi tammikuussa alkavalle kaudelle. Kiurun vastaehdokkaana oli kansanedustaja Antti Vuolanne (sd), joka hävisi edustajiston äänestyksessä Kiurulle numeroin 42-30.

Kunnallisjärjestön edustajisto täytti tiistaina sosialidemokraattien lauta- ja johtokuntapaikat muuten yksimielisesti, mutta äänestykseen jouduttiin turvautumaan valtuuston puheenjohtajan nimestä sekä kaupunginhallituksen jäsenten toimikauden pituudesta.

Krista Kiuru oli valtuuston johtoon oman yhdistyiksensä Porin työväenyhdistyksen ehdokas mutta myös toisen suuren yhdistyksen, Karhukaupungin demarien edustaja. Lisäksi Kiurun kannattajaksi ilmoittautui pienistä yhdistyksistä ainakin Meri-Porin sosialidemokraatit. Kiurun kannatusta perusteltiin mm. sillä, että hän oli syksyn kunnallisvaaleissa Porin demarien ääniharava noin 1 500 äänellään.

Antti Vuolanne oli oman yhdistyksensä Porin sos.dem. killan ehdokas, ja hän sai kannatusta myös pienistä yhdistyksistä. Vuolanteen häviö merkinnee sitä, että häntä odottaa jokin maakunnallinen luottamustehtävä.

Kaupunginhallituksen sosialidemokraattiset jäsenet ovat 1. varapuheenjohtajaksi nouseva toiminnanjohtaja Esa J. Wahlman (varajäsen rakennusinsinööri Ari Westerlund) sekä sairaanhoitaja Rauno Vesivalo (tiehöylänkuljettaja Martti Lunden) ja opettaja Diana Bergroth-Lampinen (opettaja Sonja Myllykoski). Edustajisto päätti äänestyksen jälkeen, että kaupunginhallituksen sd-jäsenet voivat istua koko nelivuotiskauden. Vastaesityksenä oli kahden vuoden toimikausi.

Lauta- ja johtokuntiin sosialidemokraatit saavat puolueiden välisen sopimuksen mukaan kuusi puheenjohtajan paikkaa. Perusturvalautakunnan puheenhohtajaksi demarit esittävät Ahti Salmea. Teknisen lautakunnan puheenjohtajuuden on saamassa Ari Westerlund, Porin Veden johtokunnan vetovastuun Tommi Raunela, Porin Jätehuollon johtokunnan Jari Härkälä, keskusvaalilautakunnan Johanna Rantanen ja maakunnallisen Satakunnan pelastuslaitoksen johtokunnan puheenjohtajuuden Pentti Forsten, joka on tehtävässä jo vanha tekijä.

Lisäksi demarit saavat viisi varapuheenjohtajan paikkaa, jotka ilmenevät seuraavana olevasta edustajiston hyväksymästä listasta.

Ateria-, puhtaus- ja kiinteistönhoitopalveluliikelaitoksen johtokunta: Ari Vahala (varajäsen Tero Savala), Erja Järvinen (Sirkka-Liisa Liuksiala) ja Jukka Salmi (Esa Yli-Kesti).

Keskusvaalilautakunta: puheenjohtajaksi Johanna Rantanen (Seppo Harinen).

Koulutuslautakunta: varapuheenjohtajaksi Martti Lunden (Vesa Turvanen), Mirva Heino-Laikku (Kirsi Sandberg) ja Evgenia Hilden-Järvenperä (Nina Londaridze-Hakala).

Kulttuurilautakunta: varapuheenjohtajaksi Helena Heljakka (Janica Uusitalo), Ulla Nordman (Soili Pitkälä) ja Hannes Tiira (Juhani Heino).

Palmgren-konservatorion johtokunta: varapuheenjohtajaksi Tarja Terho-Sjöblom (Elina Rantanen), Sami Hietaharju (Hannu Kivelä) ja Sami Slutbäck (Raimo Simonen).

Porin ammattiopistolautakunta 31.12.2009 asti: varapuheenjohtajaksi Johanna Rantanen (Pirjo Pihlainen), Tapio Harjanne (Timo Pukkila) ja Jukka Forsström (Altti Lammi).

Perusturvalautakunta: puheenjohtajaksi Ahti Salmi (Simo Järvinen), Esa J. Anttila (Juha Salo) ja Sonja Myllykoski (Eija Koskenvaara).

Porin Jätehuollon johtokunta: puheenjohtajaksi Jari Härkälä (Pekka Vahala).

Porin sataman johtokunta: Jouni Nylund (Mikko Javanainen), Kimmo Ojala (Harri Aaltonen) ja Nina Ojala (Sanna Männistö).
Porin Veden johtokunta: puheenjohtajaksi Tommi Raunela (Simo Raita), Antti Laakso (Kimmo Virtanen) ja Eeva Pihlajamäki-Smith (Hilkka Kurppa).

Satakunnan ammattikorkeakoulun lautakunta: Markus Soini (Konsta Ojanen) ja Kirsi Sandberg (Minna Teeri).

Satakunnan Työterveyspalvelut -liikelaitoksen johtokunta: Maija Nummelin (Anu Hohkala).

Tarkastuslautakunta: Marjatta Lehtimäki (Seija Gröhn), Olli-Pekka Johansson (Pauli Pihlajamäki) ja Ari Nordström (Tapio Rosnell).

Tekninen lautakunta: puheenjohtajaksi Ari Westerlund (Jari Haapaniemi), Arja Laulainen (Tarja Silfver) ja Maria Santikko (Tiina Paltanen).

Vapaa-aikalautakunta: varapuheenjohtajaksi Heli Vannemaa (Leena Karjalainen), Jyrki Levonen (Kari Aaltonen) ja Matti Savolainen (Petteri Lahti).

Lupa- ja ympäristölautakunta: Pasi Grönman (Nicklas Qvickström), Henri Vuorilehto (Kalle Konttinen) ja Anne Jakonen (Pirjo Harju).

Satakunnan pelastuslaitoksen johtokunta: puheenjohtajaksi Pentti Forsten.

Porin uusi kaupunginvaltuusto valitsee henkilöt kunnallisiin luottamustehtäviin lopullisesti 26. tammikuuta. Paikat jaetaan suhteellisuusperiaatteella puolueiden kesken.

Jukka Vilponiemi

30.12.2008 20:19

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva