Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kuntaliitos edellyttää Rauman kansalaisopistolta kasvua

Kuntaliitoksetkaan eivät aina tuo tullessaan pelkästään positiivisia asioita. Rauman kansalaisopisto on menettämässä valtionosuutta Lapin kuntaliitoksen pudottaessa asukastiheyttä.

 

Tähän vaikuttaa se, että valtoinosuudet on ryhmitelty eri suuruisiksi asukastiheyden perusteella ja Lapin suuren pinta-alan liittäminen Rauman kaupunkiin vaikuttaa huomattavasti Rauman asukastiheyteen alentavasti.

- Onneksi me on saatu opetustuntien määrää kasvatettua. Jotta opetusta voidaan viedä jatkossakin sivukyliin, pitää oppituntien määrää saada kasvatettua. Tavoitteena on päästä 16 000 oppituntiin, kertoo kansalaisopiston rehtori Helinä Huttunen.

Nyt oppituntien määrä on ollut tasaisessa kasvussa. Vuoden 2005 jälkeen tuntimäärä on lisääntynyt noina tuhannella.

- Ilahduttavaa on, että myös oppilaiden lukumäärä on kasvanut, painottaa Huttunen

Muuten kuntaliitos ei ole tuomassa muutoksia Rauman kansalaisopiston käytännön toimintaan. Kuntaliitossopimuksen mukaisesti opetus Lapissa säilytetään nykyisellään ja Huttunen painottaa lappilaisten kanssa pidettävän jatkossakin tapaamisia kurssitarpeen selvittämiseksi.

Alkavalla kevätkaudella Rauman kansalaisopisto aloittaa 156 uutta kursseja, mutta myös osaan syksyllä alkaneita pääsee vielä mukaan.

Kurssitarjonnan lisäksi kevätkaudelle on sijoitettu paljon terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä luentoja. Huttunen toivookin, että kansalaiset löytäisivät nämä syyskautta paremmin, koska luennoitsijoiksi on kuitenkin saatu valtakunnan kärkipään asiantuntijoita.
Kansalaisopistosta uskotaan keramiikan, digikuvauksen, atk:n ja ketjukoru kurssien täyttyvän nopeimmin, kun ilmoittautuminen loppiaisen jälkeen 7. tammikuuta alkaa.

Myös se tiedetään, että puolalaisille suunnattu englanninkielen kurssi tulee vetämään hyvin.

Uusia aihealueita kurssitarjottimella ovat mm. portugalia matkailijoille, kirjallisuuspiiri ja oman elämäsi tarina, pienkoneiden huolto ja kunnossapito, qi gong-voimistelun peruskurssi, hygieniakoulutus sekä ilo oppia-koulutus.

Jouko Veijonaho

30.12.2008 08:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva