Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ulvilan pikauusinnassa entinen käsikirjoitus

Kuva: Ulvilan pikauusinnassa entinen käsikirjoitus

Ulvilan kaupunginvaltuusto teki odotetusti uudelleen päätöksen nauhakaupungin puolesta, kun valtuusto joutui maanantaina käsittelemään toistamiseen kuntaliitosasian. Pikauusinnan käsikirjoitus oli sama kuin kaksi viikkoa sitten, eli nauhakaupunki voitti äänestyksessä niukasti luvuin 18-17.

Kuva: Ulvilan sos.dem. valtuustoryhmän puheenjohtaja Ari Harju (oikealla) johti ryhmäänsä nauhakaupunkia vastaan.

Kaupunginjohtaja Arto Saarisen jääviysepäilyjen takia uuteen valtuustokäsittelyyn otettu Ulvilan, Harjavallan, Kokemäen ja Nakkilan kuntaliitos hyväksyttiin valtuustossa entisin voimin, että sitä kannattivat enemmistöt kokoomuksesta, vasemmistoliitosta ja keskiryhmästä sekä pieni mutta ratkaiseva vähemmistö sosialidemokraateista.

Ennakkoon eniten mielenkiintoa herätti sisäministeri Anne Holmlundin (kok) kanta asiaan. Hän ei osallistunut kokoukseen kaksi viikkoa sitten, ja nyt hän äänesti nauhakaupungin puolesta.

Sosialidemokraatit äänestivät ryhmäpäätöksensä mukaisesti nauhakaupunkia vastaan, mutta jo aiemmin ryhmän kannasta poikenneet kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Ruoho ja valtuutettu Mari Aalto pysyivät edelleen nauhakaupunkia puoltavassa kannassaan.

Koska  lomalla ollut kaupunginjohtaja Arto Saarinen ei nyt osallistunut valtuuston kokoukseen, tehtiin päätös ilman sen suurempaa esittelyä. Keskustelun avasi sosialidemokraattien kunnallisjärjestön puheenjohtaja Seppo Virtanen, joka esitti, ettei Ulvila osallistu nauhakaupungin kuntaliitokseen, ja häntä kannatti demariryhmän puheenjohtaja Ari Harju.

Eilinen kokous kulultaan toisinto kahden viikon takaisesta. Kristillisten Mario Heinilä käytti osin asiattomanakin pidetyn puheenvuoron nauhakaupungin puolesta, ja sitä puolusti myös vasemmistoliiton Matti Saarinen. Vasemmistoliiton Kimmo Ruotsalainen puolestaan ilmoitti vastustavansa kuntaliitosta. Kokoomuksen edustajat eivät puhuneet lainkaan, ja äänestykseen päästiin nyt neljän puheenvuoron jälkeen.

Äänestystuloksen selvittyä yhdeksän sosialidemokraattia; Ari Harju, Seppo Virtanen, Samuli Jokinen, Mikko Heinimäki, Sirkku Vilpas, Paula Mäkinen, Matti Vannekari, Ari Lehtonen ja Janne Eräpuro jättivät eriävän mielipiteensä päätökseen. Sen mukaan nauhakaupunki.liitos on kuntajakolain vastainen, ja Ulvilan pitäisi sen sijan osallistua Porin ja ympäristökuntien sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöhön.

Eilinen päätös johtaa SDP:n sisällä jälkipyykkiin. Valtuustoryhmä kokoontui jo ennen eilistä valtuustoa, mutta puheenjohtaja Ari Harjun mukaan kokouksessa ei tehty päätöksiä siitä, mihin Ari Ruohon ja Mari Aallon käyttäytyminen johtaa.

Ryhmän johto pohti tilannetta vielä eilisiltana valtuuston kokouksen jälkeen. Harju kertoi esittävänsä Ulvilan sosialidemokraattiselle kunnallisjärjestölle kurinpitotoimia, jotka ovat puolueen kunnallispoliittisen ohjesäännön mukaan joko varoitus tai ryhmästä erottaminen.

Kunnallisjärjestö käsittelee asiaa tammikuussa.

Tilanne on ongelmallinen myös Friitalan työväenyhdistyksessä, jonka jäsenistön enemmistö on Porin sote-yhteistyön kannalla, mutta Ari Ruoho on yhdistyksen puheenjohtaja.

Jukka Vilponiemi

30.12.2008 08:59

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva