Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Joulu aikaa...

Kuva: Joulu aikaa...

Joulu aikaa, priama taikaa nii o varrottu, plasseillas jo melkei istuu väki, mummu, faari sekä tuttu täti. Kaikki o ko unt ko ny eres hiukka saatas lunt. Pukki nukkuu viäl Korvatunturis siäl, auttoo kyl sit kerkee herräämää ja kaikki toonat föllii kerräämää….Niimpä, huamen jo ollaa jouluauttos ja juhla saa alkaa. No se yks yäki helppaa paljo jolsei iha kaikki ol viäl reeras sihe usseemma päivä hiljentymissee. Toiset pruukaa touhat viäl auttoaamustikki viimissii hommiis. Sillo nuarempan itteki nousi aamusti ajois viäl paakaamaa kaljasakkapohjasii freesei sämpylöit joulupöytää, mutte ennää. Ny saa viimeviikol värkätty tumma rusinalimppu piisat ja kyl se hyvvää sit onki kinku kans. No kakkoo ny kyl tarttee ol ja, et saa hiukka funteerat kumpaa ottas, jos ny lainka siin leipää eres kaivattas, mut ainaski vanhoil se tuntuu kuuluva asjaa. Niist perinteisist loorist ole ny valla kräävänny muretteriloora konnettei se tunnu oleva suasikeis. Ei meil tehr makaroonilooraakaa joulun ninko mones huushollis kuulemma. Räätikäs, maksa ja perunaloora tekkee kauppas ninko sallattiki ny noist vanhoist rääteist ko pauhataa. Silakkaa monel sorttii kryyrättyn ja samate silli maistuu kyl koko jouluajjaa. Kraavi kala ja mäti pruukaa ja täälpäi ol niit herkkui joit ei voi jättää pois millää ja o ne hyvvää sit hiukopalanki yäl. Ja eik se joulu ol mone miälee just siks, et saa yälläkki syär? Just ny ko mää tätä sepustustani skriivaa haisee koko huusholli nii joulult kuukattui räätikkäitte ja pipparskakkoi takkii. Kinkku o vast hissukses sullaamas ja pääsee kyl uunii ajjaallas. Tarttis ny sit vaa mee kaikkei joulun muistaa syämisessäkki et ain kohtuus kaikes ni sit tuntuu mukavalt.

Se koko familja auto joulupuuro o meil syäty hiukka förskottii ko jokuset sakist flynttää jouluks liipanteesee ja lämpymäl lomal. Manteli kans kävi sillai et kaikki fylläs makos täytee ja mantelii ei vaa kukkaa löytäny. Sit köksä itte otti vast talrikillise kriiskryynipuuroo ja kui ollakkaa koht oli manteli suus, muute ensmäine kertta mee huushollis se osu mul. Mitä lainka mahtaa tiätääkkää moine onni??

Ei se joulu ny sentää iha syämist ol, vaik ny mu jutustani semmosee käsityksee pääseeki. Ei, ei!! Joululaulut o laulettu Keski-Pori kirkos monie muitte kans yhres. Paljo oli tuttui liikkeel ja kahja!p tyntu tytyväiselt. Kyl se onki sillai et laulu kummasti saa hyväolohormoonit hyrräämää ja ihmise kummasti rauhottummaa. Kylkai se mee mahtava kirko hööktiidline tunnelma ja siin vaikuttaa herkistymmää ja joulu oikeet perimmäist sanomaa funteeraa.

Joulukonserttei o kuulusteltu, Tuamaamarkkinakki syynätty ja siälläkki tuttui treffattu ja joulut toivoteltu puali ja toisi. Tälläi eläkeläisen ja vappaan ole tämätäst kyl noit joulun tyäs olevii miättiny ja muistellu kui lämmihenkist ja poonuu oli ol siäl. Kiiree keskelläkki kaikki oli hyvi ja ihmisil hyvä tahto ninko vissii viäl nykki.

Sikko hauroil o sytytelty joulukynttylät voiraa kai hiljentyy jouluu, pittää hualt toisistamme ja nauttii.
Kirjakaupa klapu pränttii lainate ”Lämpöö, rauhaa talve juhlaa ja syrämme tunnet paljo tuhlaa” sanoil kaikil teil toivottele jouluu…

23.12.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva