Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eurajoelta vihreää valoa ydinvoiman lisärakentamiselle

Eurajoen kunnanvaltuusto hyväksyi äänestyspäätöksellä lausunnon Teollisuuden Voiman periaatepäätöshakemukseen neljännen ydinvoimalayksikön rakentamisesta Olkiluotoon.

 

Samassa kokouksessa valtuusto hyväksyi periaatepäätöshakemuksen saman laitoksen käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoittamisesta Olkiluotoon.

Äänestykseen TVO:n periaatelupapäätös meni Paavo Majanevan (vas.) esitettyä lausunnon hylkäämistä ja Timo Pärssisen (kesk) kannatettua sitä. Majanevan katsoi polttoaineen luontoon palauttamisen olevan ongelma ja hukkaan menevän lämmön rasittavan luontoa.

Valtuutettujen joukosta ihmeteltiin myös sitä, miksi päätöksen tekemisellä on nyt kiire, kun valtioneuvoston eräpäivä on vasta helmikuun lopulla.

Kunnanhallituksen paikkansa jättävä puheenjohtaja Matti Valtonen (sd) vastasi tähän kokouksen jälkeen tiedotusvälineille valtuuston käsitelleen asiaa neljä vuotta ja kunnanhallituksessa katsottiin, että on oikein, että tämä valtuusto myös päättää asiasta, ettei tarvitse uusia valtuutettuja perehdyttää asiaan aikaisempaan käsittelyyn.

Myöntävä lausunto Eurajoen valtuustosta lähti lopulta selkein 21-6 äänestysnumeroin.

Lausunto Posiva Oy:n loppusijoitushankkeen laajentamisesta on siten muotoiltu, että se sallii käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksen vain OL4-yksikön polttoaineelle. Eli mahdollisesti Loviisaan tai muualle Suomeen rakennettavien laitosten käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoittaminen Eurajoen Olkiluotoon tarvitsisi uuden periaatepäätöksen.

Siinä mielessä valtuuston päätös on linjassa aikaisempiin päätöksiin, että jo vuonna 2005 14 valtuutettua jätti Eurajoella valtuustoaloitteen Suomen kuudennen ydinvoimalan rakentamisesta Eurajoen Olkiluotoon.

Eurajoen elinkeinolautakunta taas on todennut tämän vuoden tammikuussa neljännen voimalaitosyksikön rakentamisen Olkiluotoon olevan yksi tärkeimmistä elinkeinopoliittisista tavoitteista Eurajoella.

Nyt päätöstä perusteltiin muun muassa sillä, että käytetyn polttoaineen siirtäminen tapahtuu suljetulla laitosalueella, eikä riskialttiimpia, pitkiä kuljetuksia tarvita.

Molemmissa päätöksissä kunta tukeutuu Valtosen mukaan lopulta Säteilyturvakeskuksen turvallisuutta koskeviin asiantuntijalausuntoihin. Ilman STU:in myönteistä kantaa kumpaakaan hanketta ei voida toteuttaa.

Toisen kerran kunnanvaltuusto joutui äänestämään talousarviosta päätettäessä. Muuten kovaa suitsutusta osakseen saaneesta, 2,1 miljoonan euron ylijäämään tähtäävään budjettiesitykseen Mika Nurmi (sd) esitti molempien työpajan yksilövalmentajien työsuhteen vakinaistamista.

Nurmi sai esitykselleen Majanevan kannatuksen, hän painotti jo ryhmäpuheenvuorossaan määräaikaisten työsuhteiden ketjuttamisen olevan työsopimuslain vastaisia.

Porvariäänin 15-12 esitys kuitenkin hylättiin.

Jouko Veijonaho

16.12.2008 09:25

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva