Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakunnan poliisilaitos aloittaa vuoden alussa

Porin, Rauman, Kokemäen ja Kankaanpään poliisilaitokset yhdistyvät vuoden alusta lähtien yhdeksi Satakunnan poliisilaitokseksi. Asiakkaan näkökulmasta muutos ei sisällä suurtakaan dramatiikkaa; pääpoliisiasema toimii Porissa ja sinne keskitetään hallinnollinen ja kenttätoiminnan johto. Kolme muuta poliisilaitosta jatkavat toimintaansa ja niistä saa samat palvelut kuin tähänkin saakka.

 

Poliisin lupapalveluverkosto muuttuu sen sijaan jonkin verran.

- Satakunnan poliisilaitoksen palvelupisteet pysyvät Eurassa ja Huittisissa. Noormarkussa säilyy yhteispalvelupiste entisellään.

- Uusien yhteispalvelupisteiden perustamisesta Karviaan, Laviaan, Merikarvialle ja Säkylään neuvotellaan kuntien kanssa. Ainakin Karvian yhteispalvelupiste toteutunee näillä näkymin heti vuoden alkupuolella, poliisipäällikkö Timo Vuola selvittää.

Vuola painottaa, että kaikkia poliisin toimintoja ei suinkaan ole tarkoitus imeä Poriin, vaan hajautettu malli säilyy, henkilökuntaa pysyy alueilla ja koko maakuntaa palvellaan mahdollisimman tasapuolisesti.

Hallinnon ja kenttätoiminnan johdon keskittäminen Poriin tietää virkapaikkasiirtoa kymmenelle hengelle. Siirrot tapahtuvat vapaaehtoisesti. Henkilökunnan irtisanomisia muutokset eivät aiheuta.

Vuolan mukaan Satakunnan poliisilaitoksen tärkein tavoite on, että poliisi näkyy jatkossakin koko maakunnan alueella. Ongelmien hoidossa toteutetaan eräänlaista lähipoliisijärjestelmää, eli tietyt poliisit vastaavat tietyistä alueista.

- Poliisiasemilla ei ole enää aluevastuuta, ei myöskään hälytystehtävissä, eli tapahtumapaikalle lähtee lähin sopiva partio.

Vuola korostaa, että kaikki ei suinkaan ole valmista 1.1.2009, vaan toimintamallit yhtenäistyvät ja muokkautuvat ajan kanssa.

- Uskon, että kentällä olevien joukkojen käyttäminen on joustavampaa, kun toimintaa johtaa yksi henkilö neljän sijasta. Yhtenä uudistuksen tavoitteena on myös tiivistää järjestys- ja rikospoliisin välistä yhteistyötä.

Satakunnan poliisilaitoksen ylin hallinnollinen organisaatio muodostuu jatkossa nykyisten poliisilaitosten päälliköistä: koko poliisilaitosta johtaa poliisipäällikkö Timo Vuola, hallinto- ja esikuntapalveluista vastaa Kankaanpäästä siirtyvä apulaispoliisipäällikkö Jukka Vanhatalo, poliisipalveluista vastaa Raumalta siirtyvä apulaispoliisipäällikkö Jussi Högman ja lupapalveluita luotsaa Kokemäeltä siirtyvä apulaispoliisipäällikkö Tapani Ranne.

Maarit Kautto

16.12.2008 09:31

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva