Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Elämän Eliksiiri jakanut tänä vuonna ennätysmäärän ruokakasseja

Kuva: Elämän Eliksiiri jakanut tänä vuonna ennätysmäärän ruokakasseja

Porilaisia vähäosaisia auttava Elämän Eliksiiri on jakanut tänä vuonna enemmän ruokakasseja kuin koskaan ennen olemassaolonsa aikana. Kun yhdistys jakoi viime vuonna runsaat 66 000 ruokakassia, tänä vuonna se tulee jakamaan yhteensä 150 000 kassia.

Kuva: Melissa Güley nautti viime lauantaina Elämän Eliksiirin tarjoamasta jouluateriasta.

- Määrä on ennätysmäinen. Toisaalta meille ei ole ennen tullut niin paljon ruokaakaan kuin nyt. Olen saanut avattua yhteyksiä elintarviketeollisuuden kanssa enemmän. Olemme hakeneet tämän vuoden aikana Helsingin suunnalta yli sata tuhatta tonnia ruokaa, yhdistyksen vetäjä, sosiaalineuvos Pekka Nurmi kertoi yhdistyksen järjestämällä jouluaterialla lauantaina.

Herttuan koululla pidetty tilaisuus veti viisisataa ihmistä. Ensin ohjelmassa oli joululauluja, jonka jälkeen jokainen pääsi syömään kunnon jouluaterian kinkkuineen ja puuroineen. Lopuksi jaettiin vielä ruokakassit.

Kovan ruokakassimenekin takana on paljon puhuttu taantuma. Esimerkiksi irtisanomiset heijastuvat heti yhdistyksen toimintaan ja Nurmi tietää tilanteen vain pahenevan.

- Kun yhdistys aloittaa ruoan jakamisen aamulla kymmeneltä, ensimmäiset ihmiset odottavat ulkona sateessa tai pakkasessa jo seitsemältä. Voimme ottaa sisälle vain viisi ihmistä kerralla, koska sisään ei mahdu enempää.

Nurmea kismittää, sillä yhdistys joutuu tekemään töitä myös Porin kaupungin puolesta. Elämän Eliksiiri jakaa viikoittain viisi tuhatta kassia Karhukaupungin alueelle. Ruokaa viedään muun muassa päihdeongelmaisten Sininauhaan, Pelastusarmeijalle sekä mielenterveystaloihin Sarastukseen ja Taiteilijankotiin. Yhdistyksellä on käytössään kolme autoa, joilla ajetaan pääkaupunkiseudulle ja Satakunnassa. Kaikki työntekijät ovat vapaaehtoisia. Tästä kaikesta Elämän Eliksiiri saa Porin kaupungilta 20 000 euroa tältä vuodelta.

Pekka Nurmi on kuitenkin tyytyväinen, että muun muassa kauppiaat ovat tutustuneet avustusyhdistysten toimintaan enemmän ja tulleet mukaan tekemään tärkeää työtä. Myös median kiinnostus asiaa kohtaan on lisännyt anteliaisuutta.

Toisaalta Nurmi odottaisi vieläkin enemmän ruokalahjoituksia Porin suunnalta, sillä jotkut pienemmät marketit eivät lahjoita mitään ainakaan Elämän Eliksiirille.

Hengellisestä tilaisuudesta ja jouluateriasta lastensa kanssa nauttimaan tullut Minna Güley oli iloinen siitä, että vähäosaisille järjestetään joulun alla ohjelmaa.

- On hienoa, että muistetaan sellaisia ihmisiä, jotka joutuvat syrjään joulun juhlastakin. On paljon sellaisia, joilla ei ole varaa siihen, että saisi joulun tuntumaan joululta.

Güley ei pelkää laman tuomaa tulevaisuutta, koska on uskossa. Muiden puolesta hän on kuitenkin huolissaan.

- Vaikka ihmisillä on suuret tulot, myös velkaa on paljon. Miten niiden ihmisten käy, hän pohtii.

Lilli Vesa

16.12.2008 09:28

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva