Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Joulureeraust

Kuva: Joulureeraust

No stää piisaa meil kaikil vaikkei yhtää hössöttäskää, ainaki meil naisimmeisil. Ja miksei silti niil miähekoriläilläkki, jokka pruukaa ol kintuis siin ko jouluu reerataa. Niitte tarttee just samal pöyrä nurkal treikkailevvii jouluvalkeit kokkeil ja sillai.

O se muute kumma juttu, ko ne piänet jouluvalkeet Nuuti jälkee tällätää ehhein loorii ni seuraava pikkujoulu erel ne framil otettais ei palakkaa. Meil kumminki o ussei käyny sillai ja taas nykki tänä vuan. Tullee ussei sit semmoses tilantees piänee miäleeni et mitä ne avuttomammat tämmöse huano flaksi käyres tekkee. Vissii ostaa taas uuret ja toivoo parast. Kuuli ko yks puatipuksu kuntilles vastas kysymyksee, et saak uut muuntajaa erikses ostaa, ettei saa ko noo nii halpoi ne sarjat nykysi. Hiukka taitaa ol haaskaust tämäki. No mää ny öksyi näihi jouluvalkeisii ko nii niist itte tykkää ninko kynttylöistki.
Reeraust saa mones töllis joulukuusejalkaki. Ei ol yhtää kiva jos se ruasteisen ja maalit kohliintunnein tällätää fiinil kuusealusmattal. Kyl se ny o iha pakko suihkauttaa maalil nätiks ja sit soo taas mont vuat ninko uus olis.
Lyhteet pikkulinnuil jouluks o ja hyvä hoitaa reeraa ajois ettei sit iha siin jouluerel tart ennää niit murreenas pittää. Monet meist kyl taitaa pittää ittestäs klaarin, et Tuamaa markkinoilt Pori torilt ne pruukataa ostaa.
Joulukinkunki tillaamine kauppahallist kuuluu näihi muistettavvii asjoihi, jolsei sit vaik ost stää kinkkuus marketi pakastealtaast semmosen päivän, ko siin o hiukka vaik jottai alennust. Ei ny tair paljo alennuksii ol, ko tommone fläskiplaski ny taas just joulureerauste aikaa saatii. Viisast vaa ostaa suamalaist sikkaa jouluks ja uskoo et kyl ne meikäläiset ny sentää ne lihas pruukaa nuukaa syynät enne kauppaa päästämist. O se iha kamalaa ko semmosseet määrät lihhaa jourutaa krääväämää ja sama-aikasesti ihmisii mailmal kualee nälkää. Mitä senki!p rehusottaaja korvai välis o mahtanu vilvestää.??
Joka jouluetu ole vuaskauret istuttanu tasettei jouluu varte, mut ny ole se iha unhottanu ja ennää ei kerkee, ko se ottaa siin viis viikkoo enneko ne alkaa kukkii ja haist hyvält mu nokasani. No mää osta valmiiks reerattui hajusinttei ja tuunaa niist sit pyhhii varte jottai nättii tekelet ittel. Tullee jouluhaju ja joulune olo. Havusii syrämmii, kranssei ja henkareit ole sentää muistanu värkät ja muillekki niit kaupat. O se nii kiva tälläi jouluerel ko yks temmeltää havujes kimpus päiväst toisee, toine präkkää montaa sorttii lahjakski passaavaa jouluräättii. Piänte jouluaskei kimpus meinaa niit tikkuloorii ole nähny mone mu lisäkseni touhuuva. Kiva piäni yllätys kel vaa aikusel.
Joulukortit sit iha oma lukus ja koko jutu väärtti olis skriivat niitte rustaajist. No hiuka täs ny kumminki niist.Kallikraaffikampraatini ja kaimani Ulla o taas tänä vuan kriipustanu ja kriivannu pari oikee kansaivälist ninko ny asjaa kuuluu korttii laulusanoines ja nuatteineski. Ameriikkalaiset o taas ihmeisäs et kui ne suamalaiset ossaa, ko semmottee korti saa? Sit se Ritva Pori 450-vuatis joulukortti sarja jota määki sai ol murtee merkeis värkkäämäs. Nättei kaikil passaavii ja kissaihmisil ny ennekaikkee ja sit niil joil se enttisaikai kortti o yks ja ainoo oikee. Ränttää tehr tuttavuut. Moni tekkee korttis ain iha itte ja soo hyvä. Ny sit vaa taas korttei plokkaa ja osotteit hakkee, ettei jää iha viimetinkaa.
 Jatketaa ensviikol näit funteerauksii ja reeraust joulutulost.

Ulla Leino

12.12.2008 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva