Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jokilaakson uudesta kaupungista tulossa Ulvilassa tiukka äänestys

Ensi maanantaina ratkeaa se, syntyykö vuoden 2011 alussa jokilaakson kuntaliitoksen myötä Porin kupeeseen uusi Ulvilan kaupunki, vai kaatuuko kuntaliitos kalkkiviivoille. Ratkaisevassa asemassa on Ulvilan nykyinen kaupunginvaltuusto, jossa asiasta ennakoidaan tiukkaa äänestystä.

 

Kuntaliitos on esillä maanantaina Ulvilan, Harjavallan ja Kokemäen kaupunginvaltuustoissa sekä Nakkilan kunnanvaltuustossa kello 16 alkavissa kokouksissa.
Muiden valtuustojen odotetaan hyväksyvän liitos jopa yksimielisesti, mutta Ulvilassa on tulossa tiukka äänestys, joka ratkaisee koko hankkeen tulevaisuuden.

Ulvilan sosialidemokraatit ovat alusta asti ryhmänä vastustaneet jokilaakson kuntaliitosta, joskin ryhmän sisällä on ollut koko ajan pienenevä vähemmistö kuntaliitoksen kannalla. Demarit ovat järjestöpäätöksellä ajaneet Ulvilaa mukaan Porin seudun kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueeseen.
Lokakuun kunnallisvaalien jälkeen demarit ovat saaneet kumppaneita myös muista ryhmistä, ja Satakunnan Kansan torstaina julkaiseman kyselyn mukaan kuntaliitoksen vastustajien leiri näyttäisi olevan niukassa johdossa.
Myös Ulvilan sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Seppo Virtanen laskeskeli eilen, että kuntaliitoksen vastustajien leiri näyttäisi voittavan. Mikään ei ole kuitenkaan varmaa ennen maanantain äänestystä.
Valtuuston kokoukseen odotetaan kaupungintalolle yleisöryntäystä. Kokous videoidaan, ja yleisöllä on mahdollisuus seurata kokousta myös valtuustosalin ulkopuolella.

Marraskuisen  mielipidekyselyn mukaan ulvilalaisten enemmistö vastustaa kuntaliitosta. Ulvilan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sirkka Saari (kok) antoi kyselyn tulosten selvittyä julkisuuteen lausuntoja, joiden mukaan kyselyn tuloksella ei olisi suurta painoarvoa.
Saari on ollut ollut pääneuvottelijana yhdessä kaupunginhallituksen puheenjohtajan Ari Ruohon (sd) kanssa viemässä Ulvilaa kohti jokilaakson kuntaliitosta. Viime päivinä Saaren kannanotot ovat kuitenkin pehmenneet, vaikka hän on edelleen ilmoittanut olevansa liitoksen kannalla.
Mikäli kuntaliitoksen tai nauhakaupungin vastustajat voittavat Ulvilan valtuuston äänestyksessä maanantaina, merkitsee se koko hankkeen kaatumista. Sen ovat myöntäneet myös mm. Harjavallan ja Kokemäen johtajat.
Mikäli valtuutettujen enemmistö taas päätyy kuntaliitoksen kannalle, ei asia ole vielä loppuun käsitelty.
Ensi vuoden alussa työnsä aloittava uusi valtuusto tulee Ulvilassa käsittelemään liitosasian uudelleen, ja jo nyt on selvää, että uuden valtuuston enemmistö vastustaa liitosta ja haluaa mukaan Porin seudun yhteistoiminta-alueeseen.

Jukka Vilponiemi

12.12.2008 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva