Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Raumalle haetaan pikaisesti uutta hallitussopimusta

Kuva: Raumalle haetaan pikaisesti uutta hallitussopimusta

Kun Raumalla päästiin helposti sopimukseen luottamushenkilöitten paikkajaosta, sormet syyhyvät nyt nopeaan ratkaisuun myös hallituspaikoista.

Kuva: Eero Laineen ja Erkki Raittilan mielestä Raumalla pitää ottaa tavoitteeksi myös aineopettajien valmistaminen taustalla häämöttävästä Rauman opettajankoulutuslaitoksesta.

- Nyt pitää lähteä tekemään yhteistyön linjauksia myös asiakysymyksissä, sanoo Rauman sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Erkki Raittila.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eero Laine säestää, että nyt on aika, jolloin jokaisen ryhmän pitää lyödä omat tavoitteet pöytään.
Raumalla hallitusohjelmaksi kutsuttu paperi on sopimus, jolla nyt on sovittu suuret kehityslinjat nelivuotiskaudeksi. Nyt toteutettavan sopimuksen on allekirjoittanut kaikki Rauman valtuustoryhmät ja sen voimassaoloaika kestää vielä ensi vuoden.
Laine ja Raittila pitävät sopimuksen syntymistä nyt tärkeämpänä, kuin neljä vuotta sitten, koska he pelkäävät edessä olevan taloudellisesti huomattavasti tiukemmat ajat.
- Nyt katsotaan, ketkä ovat valmiit lähtemään vastuunkantajiksi.
He painottavat demokratian toimivuuden kannalta olevan sitä parempi, mitä suurempi joukko äänestäjiltä valtuutuksen saaneita tulee olemaan sopimuksen mukana.

Nyt Laine ja Raittila katsovat yhteistyöhön olevan aikaisempaa paremmat mahdollisuudet. Tähän johtopäätökseen he ovat tulleet siitä, että ryhmien välisissä neuvotteluissa on nyt oltu liikkeellä koko ajan asiakysymysten kanssa, eikä henkilöitä ole sekoitettu keskusteluihin.
He uskovat tähän vaikuttaneen sen, että kokoomuksella oli alusta asti selvänä, mistä suunnasta se lähtee yhteistyökuvioita hakemaan ja keskusta tuli mukaan uusilla ihmisillä.
Laine ja Raittila varovat tässä vaiheessa lähtemästä asettamaan omia reunaehtoja sopimukselle, mutta pitävät tärkeänä, että se saataisiin aikaiseksi tammi-helmikuun vaihteeseen mennessä.

Lisäksi he haluavat nostaa keskusteltavaksi yhtenäiskouluvalmistelut. Laine ja Raittila kehottavat raumalaisia miettimään nyt, kuka opettaa yhtenäiskoulussa yläluokkia, kun Raumalta ei valmistu aineopettajia.
- Niiden valmistaminen Raumalla pitää ottaa tavoitteeksi.
He painottavat, että kaikista Rauman kouluista ei tule yhtenäiskouluja, mutta nyt pitäisi alkaa käydä pohtimaan paikkaa tai paikkoja, missä se toteutetaan.
- Lasten vanhemmillakin on nyt oikea aika ottaa kantaa ja ottaa myös opettajat mukaan keskusteluun, painottaa Laine.
Yhdeksi kehittämiskohteeksi Laine ja Raittila ottavat myös kädentaitojen lisäämisen muutenkin kuin ammatillisessa koulutuksessa. Tässä mielessä he nostavat esiin musiikkiopiston ja kuvaamataidon opetuksen kehittämisen, joilla molemmilla he katsovat olevan myös mahdollisuus vaikuttaa syrjäytymisen ehkäisemisessä.
Jouko Veijonaho

11.12.2008 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva