Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jokilaakson kaupunki -hanke eteni Ulvilankin valtuustoon

Ulvilan kaupunginhallitus äänesti eilen siitä, esitetäänkö valtuustolle Ulvilan, Kokemäen, Harjavallan ja Nakkilan kuntien lakkauttamista ja uuden, Ulvila-nimisen kaupungin perustamista. Kaupunginjohtaja Arto Saarisen esitys oli, että uutta Ulvilaa ei perusteta, eikä hyväksytä palveluiden ja hallinnon järjestämissopimusta. Esitys kuitenkin äänestettiin nurin 7-4.

 

Uutta, neljän kunnan muodostamaa Ulvilaa vastustivat demarit Seppo Virtanen, Paula Mäkinen ja Sirkku Vilpas sekä keskustalainen Tanja Fallila.
Uuden Ulvilan kunnan perustamisen kannalla olivat Ari Ruoho (sd), Seppo Käyrä (kesk), Markku Kirra (kesk), Synnöve Raveala (kok), Matti Saarinen (vas), Heikki Santa-Nokki (kesk) ja Anne Taavela (kok).
Kaupunginjohtaja Saarinen perusteli omaa esitystään muun muassa sillä, että uusi, neljästä kunnasta koostettu Ulvila ei muodosta Paras-lain edellyttämää työssäkäyntialuetta, eikä se muodosta sellaista yhdyskuntarakennetta, jolla olisi realistiset edellytykset vastata asukkaittensa palveluista ja niiden rahoituksesta.
- Esitetyssä uudessa kunnassa olisi neljä selkeää keskusta, joiden kehittämisestä kilpailtaisiin ja hajotettaisiin rajallisia voimavaroja.
- Yhdistysmissopimuksesta selkeät käytännön toimenpiteet puuttuvat. Ehdotukset ovat vain hyviä pyrkimyksiä ja tavoitteita, jotka perustuvat epärealistisiin kustannusten kasvua hillitseviin aikomuksiin, jotka käytännössä muodostavat uhan Ulvilan kaupungin nykytasoisille palveluille.
- Kaikki keskeiset jo tässä vaiheessa sitoutumista kuntien kesken tarvittavat toimenpiteet jätetään sopimuksessa ja suunnitelmassa liitospäätöksen teon jälkeiseen aikaan, kaupunginjohtajan esityksessä todettiin.
Ulvilan sos.dem. kunnallisjärjestön puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen jäsen Seppo Virtanen totesi kokouksen jälkeen, että osa ulvilalaisista päättäjistä ei näköjään arvosta kuntalaisten mielipidettä. Vähän aikaa sitten julkaistussa mielipidekyselyssä 52,1 prosenttia kannatti nykyistä Ulvilaa ja sote-yhteistyötä Porin kanssa. Uusi Ulvila sai 39,1 prosentin kannatuksen.
Jokilaakson kaupunki -hanke eteni myös Kokemäellä, missä kaupunginhallitus päätti eilen yksimielisesti esittää valtuustolle Ulvilan, Harjavallan, Kokemäen ja Nakkilan kuntien lakkauttamista ja uuden, Ulvila-nimisen kaupungin perustamista.  Saman päätöksen tekivät jo viime maanantaina Nakkilan kunnanhallitus ja Harjavallan kaupunginhallitus.
Kaikkien neljän kunnan valtuustoissa uuden kaupungin perustaminen on ensi maanantaina 15. joulukuuta.
Maarit Kautto 

9.12.2008 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva